Analiza costurilor ciclului de viață

Suntem lideri în tratarea suprafețelor, precum și în găsirea materialelor și construcțiilor cu cele mai bune proprietati de întreținere, și, prin urmare, cel mai bun cost pe ciclul de viață.

În 1975, Tarkett a inventat tratamentul de suprafaţă PUR, o piatră de hotar în industria podelelor. Inovația noastră a fost copiată de mulţi de atunci.

Costul Ciclului de Viață

Costul real al unei podele trebuie să includă achiziția, montarea, curățarea și întreținerea pe durata întregului ciclu de viață al produsului. Aplicaţia pentru Costul Ciclului de Viaţă (LCC) este un program dezvoltat de Tarkett care integrează toţi aceşti parametri și evaluează costul real al pardoselii pe întregul său ciclu de viață.

Conceptul "8/92"


Programul LCC a dovedit că într-o perioadă de 20 de ani, curățarea și întreținerea reprezintă, în medie, 92 % din costul total al podelei. Achiziționarea și montarea reprezintă doar 8%.

Un motiv bun pentru a cumpăra produsele Tarkett.

Până la 30 % economii

Atunci când alegeți pardoselile Tarkett produsecu materii prime de înaltă calitate și întăriri PUR remarcabile, LCC a dovedit că cheltuielile de întreținere și curățare pot fi reduse cu până la 30 %.
Un alt motiv bun pentru a cumpăra produsele Tarkett.

R.O.I. – Recuperarea investiţiei

Johnsonite, o companie Tarkett, este un pionier al conceptului de a crea medii de înaltă performanță, oferind soluții prin motivarea, siguranţa si eficienta angajaţilor.

Economiii prin soluții inteligente

Tarkett a dezvoltat multe soluții inteligente concepute pentru a reduce costurile, nu numai de-a lungul ciclului de viață al produsului, dar, şi în timpul montării. Stratul flotant, de exemplu, este o soluție care face podeaua ușor de montat, renovat şi de scos.

Podele de mare durabilitate

Durabilitatea extremă a produselor noastre realizate exclusiv din materiale de înaltă calitate, depășește toate normele și standardele și garantează valoarea investiției.

Analiza ciclului de viață și dezvoltare durabilă

Toate activitățile noastre sunt bazate pe perspectiva ciclului de viață, pentru un mediu durabil. Și ne-am propus să continuăm în acest fel – considerând acest aspect o necesitate și o responsabilitate.

Baza pentru toate lucrările de mediu este perspectiva ciclului de viață. Ne străduim întotdeauna să minimalizăm efectele de mediu ale produselor noastre pe toată durata lor de viață. Mai multe aspecte trebuie luate în considerare : materiile prime, produsele, construcția și producția, transportul, montarea, curățarea și întreținerea și, în cele din urmă, reciclarea și gestionarea deșeurilor. Toate eforturile noastre de dezvoltare și acțiunile de îmbunătățire se bazează pe toate aceste aspecte.

Tarkett s-a angajat într-un program cuprinzător LCA, respectând următoarele standarde ISO şi care își propune să :

Utilizeze un instrument de proiectare ecologică, către obţinerea de produse complet ecologice

Menţină clienții informaţi cu privire la impactul asupra mediului al produselor și proceselor Tarkett printr-un document actualizat periodic ( EPD ) care arată angajamentul nostru faţă de îmbunătățirea continuă și substanțială

Permită persoanelor implicate în abordarea durabilă a construcţiilor ( cum ar fi LEED GBC în Statele Unite ale Americii, HQE în Franța sau BRE în Marea Britanie ), să aleagă produsele potrivite

Principalele criterii luate în considerare de LCA sunt :

  • Schimbările climatice datorate CO2 și altor gaze cu efect de seră
  • acidificarea atmosferică
  • Emisiile în aer și apă
  • Consumul resurselor energetice
  • Calitatea aerului interior - COV
  • Deșeurile - reutilizarea, reciclarea și eliminarea acestora