Centrul Medical Liman

Centrul Medical Liman

2021 | Novi Sad, Serbia

Galerie de imagini

Cu o suprafață de 9.294 de metri pătrați, Centrul Medical Liman din Novi Sad este cea mai mare unitate de asistență medicală primară din Serbia. În 2005, a mai fost adăugat un etaj, iar restaurarea completă a început în februarie 2020. Proiectul de restaurare a fost creat de Biroul DBA din Novi Sad.

Aspectul recognoscibil al clădirii a fost păstrat pe deplin în timpul restaurării. Au fost instalate decorații luminoase de diferite culori pe fațadă, în ideea de a face un apel tradițional publicului, pentru a se implica în prevenirea bolilor.

Pentru interior, au fost selectate nuanțe strălucitoare și cenușii, iar în departamente s-au folosit coduri culoare, pentru a ajuta vizitatorii să-și găsească drumul prin zonă într-un mod mai ușor. 

Selectarea pardoselilor a implicat covorul PVC omogen Tarkett din colecția IQ Granite, ideal pentru instituțiile medicale. Același tip de pardoseală a fost folosit pentru acoperirea tuturor băncilor din Centrul Medical.

Proiectat în primul rând pentru instituțiile medicale și de învățământ, IQ Granite este extrem de durabil. Datorită designului său clasic și a unui palete uimitaore de până la 62 de culori, această pardoseală flexibilă se potrivește cu ușurință în fiecare clădire de școală sau spital. IQ Granite este foarte durabil și rezistent la uzură, pete și deteriorare, prin urmare este potrivit pentru zonele cu trafic intens. Nu este nevoie de ceară, doar o simplă lustruire uscată este suficientă pentru ca pardoseala să-și recapete aspectul inițial. Datorită gamei sale largi de tipuri și accesorii – inclusiv diferite opțiuni, cum ar fi podele acustice, antistatice și conductoare – IQ Granite este o soluție de pardoseală multifuncțională.
 

Colecție sugerată

Despre

Pardoseala PVC omogen Tarkett a fost aleasă pentru restaurarea pardoselilor în Centrul Medical Liman, din Novi Sad. Au fost montați 6.500 m2 de PVC omogen din colecția IQ Granite.

Designer / Arhitect

DBA

Segment