Tendințe în designul interior în 2018
Tendințe în designul interior în 2018

Indiferent dacă vă renovați complet căminul sau dacă doriți să-l reîmprospătați cu noi detalii și culori, este bine să țineți cont de tendințele anului 2018 în designul interior. Afinitățile și stilurile personale pe care le urmăriți vor determina în mare măsură prezența anumitor tendințe în casa dumneavoastră. Acum, când a trecut deja jumătatea lui 2018, putem spune, cu siguranță, care sunt modelele ce domină designul interior actual.

1. Culoarea anului - Albastru Indigo

Culoarea anului 2018 este albastru indigo. Spre deosebire de nuanțele blânde și pastel care au fost prezente pe scena designerilor de mai mulți ani, opusul lor este modernul albastru indigo, o culoare închisă, dar tot mai ușoară și mai complexă. În funcție de efectul pe care doriți să-l realizați în spațiu, acesta va determina, de asemenea, modul și cantitatea de albastru indigo din casa dumneavoastră. Contrar opinei celor mai mulți, culoarea închisă poate fi o alegere foarte elegantă în designul interior, dar trebuie să fiți atenți și să o utilizați în cantități adecvate, de exemplu prin evidențierea unui anumit perete, folosind diverse detalii decorative sau chiar și prin pardoseli.

2. Nuanțe pastel în interior - "culorile înghețatei"

Ca și în anii precedenți, nuanțele pastelate vor fi la loc de cinste în lista tendințelor în designul interior pentru anul 2018. "Culorile înghețatei" vor fi reprezentate în mod egal atât în modă, cât și în designul interior. Simțiți-vă liber și relaxat atunci când optați pentru o culoare pentru casă, exact ca atunci când alegeți aroma preferată de înghețată. Cu nuanțe pastel, este absolut sigur că nu veți face o greșeală în combinația de culori sau că designul interior va părea prea colorat. Această combinație de culori este ideală pentru camerele copiilor și zonele în care cei mici petrec cel mai mult timp. Tonurile delicate au un efect relaxant și încurajează creativitatea copiilor.
 

3. Natura și materialele naturale pentru interior

Includerea naturii și a materialelor naturale în casa dumneavoastră vă va influența în mare măsură viața. Materialele naturale oferă căldură și confort căminului dumneavoastră, în timp ce nuanțele de verde oferă senzația de prospețime și deschidere. Cel mai popular și mai răspândit dintre toate produsele naturale este, cu siguranță, parchetul, ceea ce duce calitatea spațiului și a stilului tău de viață la un nou nivel. În plus față de aspectul natural al lemnului, parchetul este, de asemenea, foarte confortabil.

Folosirea verdelui natural și a detaliilor cu motive verzi reprezintă, cu siguranță, una dintre principalele tendințe în designul interior din acest an. Designerii spun că nu puteți exagera cu plantele. Fiecare cameră ar trebui să aibă plante care să îmbogățească spațiul, de la cele mari, puse pe pardoseală, până la cele mici, de așezat pe rafturi.

De asemenea, modelele verzi pot intra în casa dumneavoastră sub formă de tapet, diverse elemente decorative, cum ar fi tablouri, perne, perdele, covoare, veselă etc.
 

4. Motive geometrice

Motivele geometrice au apărut până acum doar sub forma detaliilor pe elementele decorative, dar prezența lor devine din ce în ce mai pronunțată. În plus față de tapetul cu motive geometrice, plăcile de diferite forme geometrice joacă un rol din ce în ce mai mare în diferite interioare și oferă un anumit dinamism spațiului. Dar de ce să ne limităm numai la pereți atunci când este vorba despre crearea unei atmosfere dinamice și jucăușe; de ce să nu transferați acest joc și pe pardoseală?

În colecțiile sale, Tarkett are un produs complet nou, care se potrivește perfect tendințelor globale, și acesta este colecția Mixonomi, din grupul de produse LVT. Pardoseala Mixonomi este disponibilă în mai multe forme geometrice și într-o gamă largă de culori, iar cu ajutorul acesteia puteți crea o pardoseală în funcție de gustul și stilul personal. Lăsați-vă imaginația să zburde către pardoseala ideală și creați designul folosind colecția unică Mixonomi.

 

 

 


Potrivit Patriciei Leunis, director de design al Tarkett, "spațiile interioare oferă posibilități infinite de distracție și creație", iar colecția Mixonomi este o modalitate ideală de a-ți exprima creativitatea.

5. Detalii metalice

Detaliile metalice au dat întotdeauna o anumită doză de eleganță sofisticată interioarelor, dar de data aceasta, în loc de roz auriu și arămiu, accentul se pune pe detaliile din alamă. Mesele, oglinzile decorative, lămpile și picioarele mobilierului vor face ca interiorul să debordeze de stil și eleganță.
Ceea ce este comun pentru toate aceste tendințe în designul interior e experiența spațiului. "Când integrăm culorile, modelele, texturile, luminile și liniile, de fapt creăm experiențe", spune Patricia Leunis. Prin crearea de diferite experiențe în spațiul în care trăim, definim simultan stilul nostru de viață personal.