10 sfaturi pentru o casă sănătoasă

10 sfaturi pentru o casă sănătoasă

Alegerile sănătoase în privința spațiului de locuit sunt foarte importante - de la alimentele pe care le consumăm, la aerul pe care îl respirăm și până la pardoseala pe care o călcăm. În zilele noastre, alegerea unei pardoseli nu afectează doar aspectul casei, ci și sănătatea familiei. 

Iată 10 sfaturi care te vor ajuta să îmbunătățești calitatea aerului din casa ta

  1. Deschide geamurile pentru a aerisi casa cât mai des posibil.
  2. Îndepărtează praful în mod regulat.
  3. Aerisește des încăperile umede.
  4. Rearanjează mobilierul din camere în mod regulat.
  5. Curăță și aspiră pardoseala cât mai des.
  6. Săptămânal, curăță pardoseala cu apă caldă și produse naturale de curățare.
  7. Evită pardoselile care prezintă crăpături și cusături.
  8. Folosește lipici ecologic pentru pardoseală sau pardoseli care nu necesită lipire. 
  9. Pentru pereți, alege, de asemenea, soluții ecologice.
  10.  Alege o pardoseală care nu pune în pericol sănătatea familiei. 
     
Femeie care se relaxeaza acasa, zambind, cu ochii inchisi

DESSO AirMaster® - eficiență dovedită în curățarea aerului

Calitatea aerului din interior este importantă, având în vedere faptul că ne petrecem 90% din timp în interior

DESSO AirMaster este primul produs din lume care a primit premiul GUI Gold Plus, cea mai înaltă acreditare posibilă acordată de Societatea pentru Analiza Mediului și Interioarelor (GUI), principala organizație independentă de testare a calității aerului din Germania. Oamenii de știință de la acest laborator au măsurat capacitatea DESSO AirMaster de a reduce concentrația de praf fin, efectuând 15 teste în trei camere, fiecare dotată cu o altă soluție pentru pardoseală (pardoseală netedă, covor standard și DESSO AirMaster). 

Rezultatul?

DESSO AirMaster este de opt ori mai eficient în reținerea particulelor fine de praf în comparație cu pardoselile netede și de patru ori mai eficient în comparație cu pardoselile textile standard. 
 

Birou cu pereti din sticla si masa lunga amenajat cu mocheta maro

Linoleumul este o soluție naturală pentru pardoseală

Linoleumul este produs din materiale brute provenite din plante și minerale. Rezultatul este o pardoseală frumoasă, naturală, rezistentă, care poate fi reciclată. 

Linoleumul ne ajută să obținem spații interioare sănătoase. Emisiile sale de VOC sunt de 100 de ori mai mici decât cele mai stricte norme din domeniu, ceea ce contribuie la îmbunătățirea calității aerului. 

De asemenea, linoleumul contribuie la crearea unor spații sustenabile datorită compoziției sale, procesului de producție și posibilității de reciclare. Fabricat din 94% materii prime naturale, constă în proporție de 78% din resurse regenerabile abundente. În plus, procesul de producție folosește panouri fotovoltaice, boilere pe bază de biomasă și sisteme geotermale, deci energie 100% regenerabilă. 

Camera de zi moderna cu un perete din sticla amenajata cu pardoseala PVC

O nouă generație de pardoseli din PVC pentru îmbunătățirea calității aerului din interior

Scopul nostru este să oferim utilizatorilor de pardoseli produse sănătoase și să protejăm mediul înconjurător. Pardoselile din PVC Tarkett nu conțin ftalați (cu excepția conținutului reciclat). Pardoselile din PVC Tarkett au un nivel al emisiilor de VOC (compuși organici volatili) de 100 de ori mai mic decât cele mai stricte standarde europene, contribuind astfel la o calitate mai bună a aerului din interior.