Covoare colorate. Descoperă cele mai frumoase covoare în diverse culori pentru toate camerele casei tale

Covoare colorate. Descoperă cele mai frumoase covoare în diverse culori pentru toate camerele casei tale

Un covor colorat poate transforma instant o cameră într-una mai atrăgătoare. Ultimele tendințe pentru covoare sunt cele cu un design vintage, marocan, modern sau cu forme geometrice, în culori îndrăznețe. Dar și covorul cu design tradițional rămâne unul dintre cele mai apreciate tipuri de covor.


Citește mai departe pentru a descoperi cum un covor colorat poate schimba aspectul unei camere.
 

Covoare colorate pentru living

Deși multe persoane preferă covoarele în culori neutre în camerele de zi pentru că sunt simplu de asortat, covoarele colorate fac un living să fie confortabil și primitor.


Un covor colorat va deveni punctul central al livingului tău.


De asemenea, este bine să eviți să alegi un covor negru sau alb pentru living, pentru că livingul este o zonă cu trafic intens. Întreținerea covorului trebuie să fie un criteriu important în procesul de selectare a unui covor, pentru a nu petrece mult timp cu aspiratorul în mână.


Mai jos sunt câteva exemple de covoare colorate pentru living:
 

Trei designuri de covoare colorate pentru living: Pastel 30 SKS (nuante de mov si imprimeu geometric), Creative 51 SYS (nuante d

Covoare colorate pentru dormitor

Găsirea covorului ideal pentru dormitor reprezintă o parte importantă a planificării designului interior, mai ales că acesta va fi primul lucru pe care îl vei simți sub picioare în fiecare dimineață. Definirea stilului și a culorii într-un dormitor se poate face și cu ajutorul covoarelor, deoarece ele pot susține o schemă de culori de bază.


De asemenea, culoarea și stilul covorului au puterea de a determina starea ta de spirit. În timp ce culorile închise creează un spațiu intim, iar cele deschise fac un spațiu să pară mai mare, designul colorat al covorului adaugă căldură în dormitor și îți dă o stare de bună dispoziție.


 Iată câteva exemple de covoare colorate pentru dormitor:
 

Două designuri de covoare colorate pentru dormitor: Mondo 12 BHE (imprimeu geometric, nuante de maro ruginiu) şi Mondo 76 MHG (i

Covoare colorate pentru camere de copii

Alegerea covorului potrivit pentru camera copiilor poate fi o sarcină dificilă, deoarece opțiunile de design sunt nesfârșite și temele, incredibil de variate. Dar un covor colorat este cel mai potrivit într-o cameră de copil, pentru că inspiră veselie și vitalitate.
 
Copiii își petrec mult timp pe jos, atunci când fac diverse activități. Un covor poate oferi un loc confortabil pentru ei, mai ales când se joacă împreună cu prietenii lor.
Iată câteva idei de covoare colorate pentru camera copiilor: 
 

Trei designuri de covoare colorate pentru camera copiilor: Pastel Kids 65 KVK (imprimeu cu inorogi si curcubeu), Pastel Kids 52

Cum armonizezi covoarele colorate în designul interior. 4 reguli

Într-o încăpere în care culorile predominante sunt neutre, un covor colorat va ajuta la crearea unui design interior frumos și va reuși să atragă atenția spre el și să scape de monotonia vizuală a camerei. Covoarele colorate se asortează, de altfel, și cu mobilierul transparent, cum ar fi o măsuță de cafea transparentă.


Iată câteva reguli pe care să le urmezi când folosești un covor colorat:


1. Alege cele mai mari piese de mobilier în culori neutre.
2. Combină o culoare de la covor cu accesoriile camerei.
3. Folosește culori deschise la covoare pentru a reflecta lumina.
4. Un stil minimalist scoate întotdeauna în evidență un covor colorat.
 

Covor pătrat, rotund sau dreptunghiular. Cum alegi forma

Vrei să îți decorezi casa și nu știi care formă de covor este cea mai indicată pentru stilul de amenajare pe care l-ai ales?


Află cum sunt folosite formele de covoare, astfel încât să alegi opțiunea cea mai potrivită pentru casa ta.


●     Covorul dreptunghiular
Acesta este cel mai popular tip de covor și există anumite situații în care un covor dreptunghiular se asortează foarte bine cu stilul de amenajare al unei camere. Cum ar fi cazul în care camera ta are un design tradițional.
Poți alege covorul dreptunghiular pentru toate încăperile, mai puțin când este un interior mai modern.


●     Covorul pătrat
Un covor pătrat se aseamănă cu cel dreptunghiular în sensul în care și el este la fel de ușor de asortat în multe amenajări interioare. Dar, spre exemplu, o excepție o reprezintă holul. Și, bineînțeles, se poate folosi în amenajările tradiționale și în spațiile de tranziție.
În plus, se pot folosi mai multe covoare pătrate de dimensiune mică și care se completează armonios pentru interioarele cu un aspect modern.


●     Covorul rotund
Acest tip de covor se folosește cel mai des în living sau în spațiile moderne. Există posibilitatea de a se combina diferite dimensiuni de covor rotund pentru crearea unui efect de buline, care a devenit popular în ultimul timp.


Indiferent de forma lor, covoarele colorate au darul de a înveseli instant orice cameră. Ele reprezintă o metodă perfectă de a împrospăta aspectul unei camere fără a investi prea mult în designul interior. Vrei un living mai primitor, mai vesel, mai cald? Nu trebuie decât să alegi un covor colorat şi spaţiul tău va arăta cu totul altfel.