Cum pot îmbunătăţi calitatea aerului din interiorul casei mele?

Cum pot îmbunătăţi calitatea aerului din interiorul casei mele?

Aerul curat te ajută să te menții sănătos. Este un drept fundamental pe care îl avem cu toții și participă la crearea unor orașe și comunități mai sigure, mai durabile. Când vă gândiți la poluarea aerului, probabil că vă gândiți la fumul de eșapament ale mașinilor și la smogul orașului. Dar aerul din interior poate fi de două până la cinci ori mai poluat decât aerul din exterior. Și având în vedere că ne petrecem 90% din timpul nostru în interior, purificarea aerului din casă este o prioritate reală pentru bunăstarea tuturor membrilor familiei.

Ce afectează calitatea aerului din interior?

Există mulţi factori care pot influenţa calitatea aerului din interior, cum ar fi temperatura, umiditatea, nivelurile crescute de CO2, particulele de praf sau compuşii organici volatili.

Ce sunt Compuşii Organici Volati?

Compuşii organici volatili (COV) sunt substanţe iritante emise la temperatura camerei ce provin de la vopsele, diverse produse de curăţare şi dezinfectare, cosmetice, covoare, etc.

Ce sunt particulele din aer?

Particulele din aer, cunoscute şi ca particule în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid ce provin din mediile poluante. Acestea se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni, provocând probleme grave de sănătate, cum ar fi astmul. 

Ce sunt alergenii?


Alergenii sunt substanțe care pot declanșa efecte adverse la unele persoane, cunoscute sub numele de reacții alergice. Pot include acarieni, mucegai și diverse alimente. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că 20% din populaţia globală suferă de alergii, iar în anul 2016, conform statisticilor, 339 de milioane de persoane au suferit de astm.

Copii care se joacă în living

Care sunt parametrii optimi pentru substanţele poluante şi care este contribuţia companiei Tarkett la o calitate mai bună a aerului?

Toate aceste substanțe sunt nocive pentru sănătate de aceea este indicat ca nivelurile lor să fie cât mai mici. Emisiile de COV de la pardoseala Tarkett sunt de obicei de 10 (reduse) până la 100 (ultra-reduse), de ori mai mici decât cele mai stricte reglementări. La nivel global, 98% din pardoseala noastră are cele mai reduse emisii de COV. Așadar, puteți avea încredere că pardoseala Tarkett contribuie la o mai bună calitate a aerului interior în casa dvs. Colecția noastră Starfloor Click 55 & 55 PLUS atinge nivelul ultra-scăzut COV ≤ 10 µg / m³.* În plus, verificăm toată gama noastră de produse pentru potențiali alergeni și cerem experților în acest domeniu, cum ar fi Organizaţia Allergy UK, să confirme că pardoseala Tarkett nu conține astfel de substanţe dăunătoare oraganismului uman. Toate colecțiile noastre ICONIK deţin sigiliu de aprobare Allergy UK . De asemenea, pardoseala fabricată de către noi este ușor de curățat și întreținut, astfel încât veți avea nevoie de mai puține produse de curățare, care pot fi surse de COV. 

 

* COV emise într-o cameră pe parcursul a 28 de zile.

Agenția SUA pentru Protecția Mediului. 1987. Studiul metodologiei de evaluare a expunerii totale (TEAM): Rezumat și analiză. EPA / 600 / 6-87 / 002a. Washington DC.

Agenția SUA pentru Protecția Mediului. 1989. Raport către Congres privind calitatea aerului interior: Volumul 2. EPA / 400 / 1-89 / 001C. Washington DC.

Prevenirea alergiei și a astmului alergic. Geneva, Organizația Mondială a Sănătății, 2003

 

Making conscious choices. For people and planet.
Tarkett Human-Conscious DesignTM