Cum să îți creezi un colț de grădină perfect

Cum să îți creezi un colț de grădină perfect

Un colț liniștit cu verdeață, un cer senin, un pahar cu băutura preferată și o companie plăcută sunt câteva din lucrurile care îți pot oferi o vacanță de vară frumoasă. 

Dacă ai nevoie de puțină inspirație, am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți înfrumusețezi terasa, balconul sau curtea. 
 

Detalii decorative

Detaliile sunt cele care fac diferența atunci când vrei o atmosferă autentică de grădină. Când vine vorba de amenajarea balconului, terasei sau grădinii, totul este permis - poți să încerci diverse culori și imprimeuri, deoarece aici se aplică regula care spune că ceea ce este colorat e mai atrăgător. 

Lasă-ți imaginația să lucreze și folosește felinare, lumânări, ghivece de flori, lumini și perne în culorile tale preferate.
 

Laptop, fructe si flori pe o masa rotunda in balcon

Verdeața

Florile în ghiveci și elementele decorative de culoare verde sunt un must have pe terasă sau în balcon. Totuși, plantele necesită îngrijire specială, ceea ce poate reprezenta o problemă pentru unii dintre noi. 
 

 Balcon plin de ghivece cu flori colorate

Avantajele gazonului artificial

Dacă vrei să obții aspectul de gazon, dar nu ai timp pentru întreținerea lui, poți lua în considerare gazonul artificial. Având în vedere tehnologia de producere și materialele folosite, gazonul artificial modern poate să imite perfect aspectul ierbii naturale, combinând diverse grosimi și culori ale firelor. 

Terasa amenajata cu semineu, gazon artificial si mobilier de exterior

Iată motivele pentru care gazonul artificial poate fi o opțiune perfectă pentru curtea, terasa sau balconul tău:

  • Rezistă la toate condițiile meteo, atât la soare puternic, cât și la ploaie sau zăpadă. Asta înseamnă că gazonul artificial poate fi folosit în aer liber, iar culoarea verde va rămâne la fel de intensă mult timp.
  • Nu necesită cheltuieli de întreținere. Gazonul artificial nu trebuie tuns sau udat, ceea ce înseamnă că nu vor crește facturile la curent și apă, iar timpul liber nu trebuie sacrificat. 
  • Este o soluție practică, ușor de montat și de întreținut. În combinație cu plantele în ghiveci, detaliile decorative și mobila de grădină, contribuie la crearea unui spațiu ideal pentru vară. 
     
Terasa amenajata cu gazon artificial si mobilier de culoare alba
Terasa amenajata cu gazon artificial, mobilier de exterior si plante pe pereti

Cât durează montarea gazonului artificial pe balcon sau în grădină

Când vine vorba de montarea gazonului artificial pe balcon, totul durează o singură zi, iar dacă vorbim despre o curte, va dura între cinci și șapte zile, în funcție de dimensiune și de pregătirile necesare la nivelul substratului. 

Descoperă aici tot ce trebuie să știi înainte de a monta gazonul artificial. Iar aici vei găsi colecțiile și designurile de gazon artificial din oferta Tarkett. 
 

Încă un detaliu util pentru terasa ta: covoarele Adria, rezistente la apă și soare

Covoarele Adria sunt fabricate din 100% polipropilenă, care este rezistentă la radiații UV. Baza covorului este realizată din bandă de polipropilenă în loc de iută, ceea ce o face rezistentă la umezeală și lumină, garantând rezistența pe parcursul mai multor sezoane. 
 

Îngrijirea covoarelor Adria

Se recomandă curățarea covoarelor cu aspiratorul în mod regulat, fără a folosi peria rotativă, care le-ar putea deteriora. Petele se pot curăța ușor cu un detergent neutru, iar la nevoie se poate apela la curățarea profesională. 
 

Designurile și prețul covoarelor Adria

Covoarele Adria sunt disponibile în decoruri moderne, care se potrivesc în orice spațiu. Găsește distribuitorul cel mai apropiat și cere oferta de preț. 
 

Ne place să vedem cum arată produsele noastre în casa ta

Dacă te-am inspirat să folosești produsele Tarkett pe balconul tău, trimite-ne imaginile pe rețelele sociale. Abia așteptăm să vedem cum arată locul tău de relaxare.