Cum să profiți la maximum de o bucătărie mică

Cum să profiți la maximum de o bucătărie mică

Cu toții visăm la bucătăria ideală: mare, cu o insulă luxoasă în mijloc, cu mult spațiu liber și spații de depozitare. Dar adesea realitatea arată cu totul altfel. Totuși, un spațiu mic nu trebuie să fie neapărat un spațiu nefuncțional. Poți să-ți transformi bucătăria într-un mic paradis dacă organizezi spațiul în mod inteligent și profiți de dezavantajele sale. 

Bucatarie mare cu insula amenajata cu mobilier maro si pardoseala cu aspect de lemn in culoare naturala

Scoate din bucătărie toate lucrurile care nu sunt necesare

Adesea avem tendința să strângem și să acumulăm lucruri în ideea că ne vor fi folositoare într-o zi, dar de cele mai multe ori, acea zi nu mai vine niciodată. 

Când spațiul este limitat, îți va fi și mai greu să-l folosești din cauza acumulării de obiecte care nu sunt necesare. Îndepărtează toate acele aparate și ustensile care nu sunt folosite zilnic pentru a face loc lucrurilor cu adevărat utile la gătit și elementelor pe care le folosești zilnic. 
 

Detaliu dintr-o bucatarie amenajata cu mobila neagra si pardoseala maro

Folosește colțurile și pantele bucătăriei

Cele mai problematice părți ale bucătăriei sunt, cu siguranță, colțurile. În majoritatea cazurilor, acestea fie nu sunt folosite deloc, fie sunt folosite prost. Există pe piață multe soluții interesante care rezolvă problema colțurilor într-un mod foarte practic. Datorită acestor elemente special concepute, fiecare colț al bucătăriei poate fi folosit la capacitate maximă.

 

 Accesoriu de colt pentru organizare in mobilierul de bucatarie

Dacă bucătăria ta se află într-o mansardă, nu trebuie să te sperie colțurile și liniile oblice. Folosește în mod inteligent fiecare centimetru și vei obține spațiu suplimentar. 
 

 Detaliu dintr-o bucatarie aflata la mansarda amenajata cu mobilier galben si alb

Profită de înălțimea pereților

Dacă suprafața la sol a bucătăriei este mică, problema spațiului se poate rezolva într-un alt mod. Folosește-te de înălțimea pereților și montează corpuri suspendate până în tavan. Apoi rafturile mai greu accesibile pot fi folosite pentru a depozita vase și aparate folosite mai rar, în timp ce obiectele folosite zilnic se pot aranja în dulapurile de jos. 

O altă modalitate de a obține mai mult spațiu de depozitare este folosirea anumitor pereți în întregime pentru corpuri de mobilier. Astfel vei avea mai mult loc de depozitare, dar vei sacrifica spațiul pentru blat. Rămâne să alegi care este prioritatea ta. 
 

Detaliu dintr-o bucatarie cu mobilier alb si gri

Folosește elemente mobile

O soluție ideală pentru bucătăriile mici sunt elementele mobile, care se pot folosi ca suprafață de lucru atunci când e nevoie, dar și ca spațiu de depozitare. Acestea se pot muta prin bucătărie în funcție de nevoi, iar când nu sunt necesare, se pot muta în cămară sau pe balcon.

Folosește organizatoare așezate la vedere

Pentru ca accesoriile de bucătărie să fie organizate în permanență, folosește organizatoare diverse, în funcție de nevoi: suporturi pentru pahare sau căni, suporturi pentru cuțite sau ustensile de gătit, suporturi pentru condimente și alte lucruri mici. Astfel, bucătăria ta va arăta îngrijită, organizată, vei economisi spațiu, iar lucrurile vor fi mereu la îndemână. 

Detaliu dintr-o bucatarie in stil rustic amenajata cu mobilier albastru

Nu lăsa spațiul mic să devină un obstacol. Folosește cu înțelepciune fiecare milimetru și cu siguranță vei putea să faci loc, într-un mod organizat și ordonat, pentru toate obiectele necesare în mica ta bucătărie. 
 

Pardoseala din bucătărie

Te-ai gândit ce pardoseală să instalezi în bucătărie? În primul rând, este important ca ea să fie rezistentă la lichide. Gresie sau altceva? Plăcile ceramice sunt prima soluție care îți vine în minte când te gândești la pardoseala pentru bucătărie, dar te-ai gândit vreodată la LVT? LVT este o pardoseală care poate fi instalată în numai câteva ore. De asemenea, se poate instala peste gresia deja existentă, fără ca aceasta să fie deteriorată. 

 

Detaliu dintr-o bucatarie moderna amenajata cu mobilier alb si pardoseala in culoare naturala cu aspect de lemn

Gândește-te cum te simți când stai cu picioarele goale pe gresie. Dacă vrei o pardoseală caldă, pardoselile LVT și mai ales colecțiile Starfloor Click sunt soluția potrivită pentru bucătăria ta.