Curățarea și întreținerea pardoselilor

Curățarea și întreținerea pardoselilor

Cum să întreținem parchetul din lemn?

Prin alegerea parchetului Tarkett ați făcut alegerea potrivită. Cu toate acestea, deși este un produs de calitate, întreținerea corespunzătoare a parchetului este esențială pentru o bună performanță pe termen lung.

Pentru a păstra frumusețea parchetului Tarkett, urmați următoarele instrucțiuni:
●    Ștergeți sau aspirați parchetul în mod regulat, pentru a îndepărta praful și pentru a elimina particulele abrazive care pot zgâria finisajul.
●    Dacă vărsați apă, ștergeți imediat.
●    Aveți grijă cu tocurile înalte și cu anumite tipuri de încălțăminte sportivă, în special dacă acestea sunt uzate sau deteriorate. Doar apa și nisipul pot deteriora pardoselile din lemn mai mult decât tocurile înalte. De fapt, tocurile pot deteriora orice pardoseală, chiar și pe cele din ciment.
●    Plasați covoare la intrare, în exterior și în interior, pentru a preveni acumularea de nisip și de praf pe pardoseală.
●    Așezați covoare în fața chiuvetei, a mașinii de spălat vase și a tuturor spațiilor de lucru din bucătărie, pentru a vă proteja pardoseala de accidente, cum ar fi vasele căzute, apa vărsată sau detergentul și alimentele.
●    Evitați cauciucul sau alte materiale compacte care împiedică circulația aerului și rețin murdăria abrazivă și umiditatea.
●    Așezați plăcuțe de pâslă pe picioarele mobilei, pentru a facilita mișcarea și a preveni zgârieturile. Mențineți bucățile de pâslă curate și înlocuiți-le când se deteriorează.

Cum să întreținem parchetul laminat?

Pardoselile moderne sunt produse rentabile cu cea mai bună performanță pe termen lung. O suprafață laminată Tarkett previne dezvoltarea germenilor și a bacteriilor. Totodată, stratul superior de protecție este rezistent la pete și sistemul puternic de blocare împiedică pătrunderea prafului și a murdăriei în îmbinări.

●    Curățați laminatul în mod regulat cu o cârpă din microfibră sau cu un aspirator. Dacă este necesar, puteți șterge ușor pardoseala cu un mop umed (suprafața trebuie să fie uscată după 15 secunde).
●    La fiecare două săptămâni utilizați soluția destinată curățării pardoselilor laminate, clătiți bine mopul, iar la final ștergeți cu un mop uscat.
●    Îndepărtați imediat petele apărute pe pardoseala laminată. Curățați petele folosind un mop curat, umezit cu un agent de curățare special.
●    Reparați loviturile și zgârieturile utilizând setul de reparare Tarkett Repair Kit.

 

Instrucțiuni de curățare și întreținere

Aveți nevoie de instrucțiuni speciale de curățare și întreținere? Căutați documentul Instrucțiuni de curățare din centrul de documentare, prin căutarea produsului sau a numelui colecției. Aici puteți găsi instrucțiunile pentru curățarea linoleumului, a covorului PVC comercial, a suprafețelor sportive, a parchetului și a pardoselilor laminate: