Idei de amenajare pentru bucătării mici și înguste

Idei de amenajare pentru bucătării mici și înguste

O bucătărie mică și îngustă poate fi o provocare pentru oricine își dorește să folosească tot spațiul pus la dispoziție. Dacă vrei să obții un design atrăgător și spațios trebuie să alegi culorile, pardoselile, iluminatul și soluțiile de depozitare potrivite. Iată câteva idei de amenajare care sigur te vor ajuta.

Provocările pe care le aduce amenajarea unei bucătării mici și înguste

Proiectarea unei astfel de bucătării poate fi o provocare, întrucât trebuie să profiți la maxim de spațiul limitat, creând în același timp o bucătărie funcțională și confortabilă. Una dintre cele mai mari provocări este alegerea amenajării potrivite. Trebuie să iei în considerare amplasarea aparatelor, blaturilor și a soluțiilor de depozitare pentru a te asigura că există suficient spațiu de deplasare și pregătire a mâncării.

Alege nuanțe calde

Unul dintre cele mai simple moduri de a amenaja o bucătărie mică, este să folosești culori calde. Cele precum galben, portocaliu și roșu, pot face bucătăria mai primitoare și mai confortabilă. De asemenea, pot reflecta lumina, astfel creând senzația de spațiu. Poți folosi culori calde pe pereți, dulapuri și accesorii pentru a crea un aspect unitar.

Folosește lumina naturală și artificială pentru a da senzația de mai mult spațiu

Bucătărie decorată minimalist cu mobilier în nuanțe neutre și ferestre largi

Lumina naturală oferă senzația unui spațiu mai generos în orice bucătărie

Iluminatul poate fi, de asemenea, o provocare într-o bucătărie cu dimensiuni mici. Trebuie să găsești un echilibru între lumina naturală și cea artificială. Poți folosi perdele transparente sau jaluzele pentru a lăsa să pătrundă mai multă lumină. De asemenea, lumina artificială este ideală pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare. Poți utiliza și iluminatul încastrat pentru a evidenția cele mai atractive caracteristici ale bucătăriei.

Optează pentru o pardoseală LVT elegantă și ușor de montat

Bucătarie open space în culori deschise și pardoseală LVT

Pardoseala LVT iD Inspiration 30 în nuanțe deschise este alegerea potrivită într-o bucătărie mică și îngustă

Pardoseala LVT este o alegere excelentă pentru a se completa cu pardoseala potrivită unei bucătării. Este durabilă, ușor de curățat și vine într-o gamă largă de culori și decoruri, iar alegerea stilului potrivit va oferi eleganță spațiului. Aceasta poate fi, de asemenea, instalată rapid și ușor, ceea ce o face o opțiune ideală pentru un spațiu redus.

Pardoseală PVC cu aspect de piatră instalată într-o bucătărie luminoasă

Covorul PVC rezidențial Iconik 260D vine într-o varietate de tipuri de decor

Evită să încarci spațiul cu prea multe accesorii

O bucătărie de dimensiuni mici poate deveni rapid aglomerată și supraîncărcată. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să limitezi numărul de accesorii pe care îl folosești atunci când amenajezi o bucătărie îngustă. Nu va fi niciodată pe deplin posibil să renunți la toate acele accesorii mici, dar utile, care vor trebui depozitate undeva, însă trebuie să te rezumi doar la cele de care ai cu adevărat nevoie.

Folosește spațiile de depozitare pe vertical

O altă idee pentru maximizarea spațiului din bucătărie este de a folosi spațiile de depozitare verticale. Dacă vei utiliza rafturi sau dulapuri care ajung aproape de tavan, acest lucru va crea iluzia unui loc mai aerisit și, în același timp, îți va oferi și mai mult spațiu de depozitare.