Instalarea parchetului din lemn

Instalarea parchetului din lemn

Unde poate fi instalat parchetul din lemn?

Parchetul stratificat Tarkett poate fi montat peste beton, șapă, gresie, plăci terazzo, marmură, pe strat-suport de lemn, pe suprafețe cu plăci din covor PVC lipite, plăci elastice sau linoleum… Dacă doriți să instalați parchetul din lemn pe un sistem de încălzire în pardoseală, trebuie să verificați dacă produsul ales este recomandat pentru o astfel de utilizare.

Înainte de instalare

Stratul-suport pe care parchetul din lemn urmează să fie instalat trebuie să fie curat, drept și uscat. Dacă montați parchetul într-o clădire nouă, trebuie să aveți răbdare. Așteptați până când ferestrele și ușile au fost instalate, iar lucrările care presupun un nivel ridicat de umezeală (cimentare, tencuială, zugrăveală) au fost finalizate, înainte de a aduce noul parchet în interior. Lăsați cutiile cu parchet nedesfăcute în cameră, cel puțin 48 de ore înaintea montării.

Parchet din lemn gata de instalare

Parchetul stratificat Tarkett este livrat în plăci gata de montare. Parchetul este deja șlefuit și lăcuit, ceea ce înseamnă că în timpul instalării nu vor exista praf și emisii volatile nocive. De asemenea, Proteco Strong - produsul folosit pentru lacuirea parchetului este cunoscut drept cel mai bun finisaj din industrie. După montare, parchetul poate fi folosit în aceeași zi.
 

Instalarea prin lipire a parchetului de lemn

Noul dumneavoastră parchet a fost livrat și totul este pregătit. Acum, există două tipuri principale de montare a parchetului: prin lipire cu adeziv (în trecut, aceasta era singura metodă folosită) și instalarea flotantă, fără adeziv. Montarea prin lipire este un proces mai complicat și durează mai mult timp (aplicarea adezivului, înlăturarea excesului de produs, uscarea și timpul de așteptare ca pardoseala să fie gata de utilizare), nu permite îndepărtarea sau înlocuirea plăcilor, dar creează o structură extrem de stabilă. Dacă doriți să evitați instalarea pragurilor, alegeți metoda de instalare prin lipire.

Instalarea flotantă

Parchetul stratificat Tarkett este extrem de rapid și ușor de montat, fără lipire, prin fixarea plăcilor, folosind sistemul T-lockTM (click și blocare), care asigură îmbinări strânse, rezistente și aproape invizibile. Plăcile sunt îmbinate perfect, creând pe loc un aspect perfect.

Dacă în timpul instalării s-a produs o greșeală, plăcile pot fi detașate cu ușurință și remontate din nou, fără probleme. Îmbinările se realizează perfect, iar pardoseala este gata pentru a fi folosită imediat. O pardoseală montată în acest mod poate fi demontată rapid și ușor, iar structura este foarte stabilă, chiar și fără adeziv. 
Pe scurt, parchetul stratificat modern poate fi instalat fără bătăi de cap și fără a fi nevoie să vă mutați pe perioada lucrării. În plus, vă puteți bucura pe loc de noua pardoseală din colecțiile de parchet din lemn Tarkett.
 

Montarea parchetului laminat. Ghid pas cu pas pentru instalarea cu click - Tarkett Romania

Acest ghid oferă o privire detaliată asupra procesului de instalare a parchetului laminat folosind metoda cu click.

Montarea parchetului cu adeziv! Ghid complet cu metoda de instalare - Tarkett Romania

Montarea parchetului cu adeziv necesită atenție și precizie.

Montarea parchetului stratificat, simplu și rapid! Instalarea cu click - Tarkett Romania

Metoda de instalare cu click pentru parchetul stratificat este eficientă și oferă rezultate estetice deosebite.