Pardoseli sportive Tarkett pentru sporturi de interior

Pardoseli sportive Tarkett pentru sporturi de interior

Construiți sau renovați o sală de sport? Sunt mai multe aspecte de luat în considerare. Una dintre cele mai importante alegeri este cea a pardoselii sportive potrivite.

Alegerea tipului de pardoseală sportivă

Pardoselile destinate sălilor de sport trebuie să îndeplinească numeroase cerințe. Mai presus de toate, o pardoseală sportivă trebuie să ofere siguranță, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie alunecoasă, dar nici prea moale sau prea dură, pentru a preveni accidentările. În plus, o pardoseală pentru sport oferă o bună săritură a mingii și, odată cu aceasta, o calitate sporită a activității sportive. Totodată, gradul de absorbție al șocurilor sporește confortul în timpul jocului și siguranța jucătorilor. Toate aceste caracteristici, pe care orice pardoseală pentru sport trebuie să le aibă, au fost definite în detaliu prin standardele europene.

Scopul incintei sportive și alegerea unei pardoseli pentru sport

Primul lucru pe care trebuie să îl decideți este dacă sala de sport va fi utilizată doar pentru activități sportive sau dacă plănuiți și organizarea unor activități nonsportive, cum ar fi concerte sau diverse evenimente. Dacă este vorba doar despre sport, stabiliți dacă incinta va fi folosită pentru un singur tip de sport sau mai multe, dar și care sunt acestea. Este deosebit de important ca alegerea pardoselii sportive să fie făcută în funcție de modul în care va fi utilizată sala: sporturi profesioniste sau activități sportive recreaționale.
Dacă sala va fi utilizată pentru organizarea de competiții sportive profesioniste, cum ar fi cele de baschet, alegerea potrivită pentru pardoseală este parchetul sportiv, deoarece este foarte durabil, oferă o săritură bună pentru minge, absoarbe șocurile și astfel garantează o calitate excelentă a jocului. În cazul în care în aceeași sală vor fi organizate și concerte, puteți utiliza pardoseli textile sau din covor PVC, pentru a proteja parchetul sportiv.

O alegere excelentă pentru sălile de sport din școli o reprezintă pardoseala din covor PVC sportiv sau o pardoseală combinată, cu suprafață din covor PVC sau linoleum și suport din lemn, mai moale decât parchetul sportiv, potrivită pentru copii și adolescenți. Pentru o sală în care se joacă volei, handbal sau tenis de masă, soluția perfectă este covorul PVC sportiv, deoarece este economic și garantează reducerea zgomotelor și absorbția șocurilor. În plus, acesta este disponibil într-o gamă variată de culori.  

Pentru mai multe detalii despre alegerea suprafeței potrivite pentru sălile de sport din școli, vă rugăm să ne contactați cu ajutorul formularului de contact sau descoperiți colecțiile noastre de pardoseli sportive, pentru a vedea recomandările noastre în materie de sporturi profesioniste, săli polivalente și sălile de sport din școli.
În privința pardoselilor sportive, vă recomandăm:
●    Parchet sportiv Tarkett
●    Covor PVC sportiv Tarkett – Omnisports
●    Lumaflex – pardoseală combinată
 

Parchetul sportiv Tarkett protejează împotriva accidentărilor și, datorită suprafeței sale care previne alunecările nedorite, oferă o calitate superioară jocului.

 

Omnisports este o pardoseală din covor PVC sportiv, proiectată să găzduiască mai multe tipuri de evenimente sportive. Omnisports de la Tarkett este o colecție disponibilă în 6 variante de grosime, pentru a îndeplini diverse cerințe în ceea ce privește absorbția șocurilor și alte caracteristici de performanță, pe care pardoselile sportive trebuie să le aibă.

Lumaflex este o pardoseală sportivă combinată, realizată dintr-un strat suport din lemn și o suprafață din vinil sau linoleum. Această combinație unică face pardoseala extrem de sigură, deoarece îndeplinește cele mai ridicate standarde de performanță