PREȚURI PARCHET LAMINAT

PREȚURI PARCHET LAMINAT

Prețul parchetului laminat este perceput pe metru pătrat. Prețurile acestuia variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi: calitatea parchetului laminat, efectele vizuale ale suprafeței, dimensiunea plăcilor, finisajul marginilor, stratul de protecție al suprafeței, perioada de garanție. 

Deși invizibilă, densitatea HDF este o caracteristică pe care se bazează stabilitatea și durabilitatea parchetului laminat. Parchetul laminat cu o densitate de peste 850 kg/m3 este considerat de bună calitate.

Parchetul laminat de calitate oferă un aspect mai apropiat de cel al lemnului natural, efecte diverse, rezistență sporită și asigură o perioada extinsă de garanție.
Este bine să luați în considerare că, de-a lungul vieții, schimbați pardoseala doar de câteva ori.

Datorită varietății existente pe piață, prețurile pentru parchetul laminat diferă în funcție de caracteristici. Puteți să verificați prețurile pentru parchetul laminat la cel mai apropiat punct de vânzare.

Ce ar trebui să luați în considerare, în afară de preț?

Este necesar să adăugați 5% în plus la cantitatea de parchet laminat și izolație, față de suprafața calculată, deoarece plăcile vor fi tăiate în timpul instalării. În cazul în care cumpărați mai puțin, este posibil să nu acoperiți întreaga suprafață.

Prețul parchetului laminat este doar unul dintre costurile pe care trebuie să le aveți în vedere. Costuri adiționale pot fi: mutarea mobilei, demontarea vechii pardoseli, pregătirea stratului de suport, manopera, dar și costurile adiționale montării: plintă, îmbinări, izolație etc.

În cazul în care substratul pe care urmează să instalați parchetul laminat este perfect, adică plan, uscat și solid, costurile adiționale pot include izolația din spumă pe care se va instala parchetul laminat, dar și plinta și manopera.

Instalarea parchetului laminat peste o pardoseală existentă

Deși este posibil să montați parchet laminat peste o pardoseală existentă, aceasta trebuie să fie o suprafață plană, solidă și uscată. În caz contrar, ați putea suporta costuri adiționale pentru a demonta pardoseala existentă și pentru a pregăti stratul de suport. Aceste costuri depind de condiția pardoselii existente și de activitățile necesare pentru a atinge condițiile ideale. 

Puteți verifica prețul exact al parchetului laminat, dar și alte informații legate de procesul de instalare la cel mai apropiat punct de vânzare sau contactați montatorii certificați Tarkett, din orașul dumneavoastră.