Suntem mândri să lansăm raportul CSR, care evidențiază progresele înregistrate în prioritățile noastre cheie!

Suntem mândri să lansăm raportul CSR, care evidențiază progresele înregistrate în prioritățile noastre cheie!

10 Martie 2023

Tarkett a lansat Raportul de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR) pentru anul 2022. Acest raport, auditat în întregime de o terță parte independentă, evidențiază performanța semnificativă a companiei în materie de sustenabilitate. 

„Performanța noastră în materie de sustenabilitate în ultimul an contribuie activ la ambiția Tarkett: de a fi cea mai ușoară, inovatoare și sustenabilă companie de pardoseli și suprafețe sportive cu care să lucrezi și pentru care să lucrezi. Căutarea permanentă de a obține mai mult amenință planeta noastră. Trebuie să găsim o modalitate de a oferi mai mult cu mai puțin. Pentru noi, acest lucru înseamnă mai puține deșeuri, emisii mai mici și mai multă bunăstare. A face mai mult cu mai puțin este angajamentul nostru, misiunea noastră și mentalitatea noastră.” a declarat Fabrice Barthélemy, CEO Tarkett.

În 2022, Tarkett a setat obiective ambițioase privind climatul, de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030, care au fost aprobate de inițiativa independentă Science Based Target (SBTi)*. Platforma de raportare și performanță climatică de top la nivel mondial, CDP, a recunoscut acțiunile companiei în ceea ce privește clima, prin acordarea unui scor de nivel A. Mai mult, Tarkett a obținut o medalie de aur de la agenția de evaluare a sustenabilității EcoVadis și a clasat compania printre primele 2% din cele 90.000 de organizații evaluate din 172 de țări.

* SBTi a aprobat următoarele: Până în 2030, Tarkett își ia angajamentul să reducă cu 50% emisiile absolute de gaze cu efect de seră (GES) din domeniile 1 și 2, raportate la anul de referință 2019. De asemenea, Tarkett își propune să reducă cu 27,5% emisiile absolute de GES din domeniul 3, generate de bunurile și serviciile achiziționate și de produsele vândute care sunt tratate post-utilizare.

Fotografie: Alexander van Berge Stylist: Bregje Nix