ReStart® România: O inițiativă sustenabilă pentru viitor

ReStart® România: O inițiativă sustenabilă pentru viitor

Programul ReStart® a fost lansat oficial și în România, în cadrul conferinței Share Interiors - Good Living Forum. Prezentat în fața unei comunități de aproape 300 de arhitecți și experți în construcții, programul dorește să sublinieze caracterul său inovator și ambiția de a redefini reciclarea și utilizarea durabilă a materialelor. Ca partener principal în această ediție, am continuat să ne aliniem cu viziunea organizatorilor de a contribui activ la dezvoltarea unei comunități globale de profesioniști dedicată inovării și evoluției continue în sectorul construcțiilor. Astfel, prin prezența la eveniment, am aderat la o platformă de comunicare și conectare între arhitecți, designerii de interior, branduri și experții de top în arhitectură și tehnologie. În fiecare an, forumurile SHARE Architects urmăresc excelența în domeniile arhitecturii și construcțiilor, sporind calitatea și complexitatea evenimentelor dinamice cu fiecare nouă ediție, oferind de această dată oportunitatea perfectă pentru a reafirma angajamentul nostru neclintit față de protejarea mediilor în care locuim, lucrăm și trăim. 

Aflați pentru a doua oară ca parteneri în cadrul conferințelor Share, ne-am alăturat comunității de speakeri și focusului acestora asupra calității vieții. Astfel, urmărind modul în care deciziile referitoare la arhitectura și designul clădirii, lasă amprenta asupra orașului și implicit asupra modului de viață, aducem în atenția generală necesitatea responsabilității și conștientizării impactului fiecărei decizii, mai ales cea referitoare la resturile și deșeurile generate de domeniul construcțiilor.

Aducem așadar, prin ReStart®, o inițiativă inovatoare care promovează sustenabilitatea și economia circulară, oferind posibilitatea unică de colectare și reciclare a finisajelor de pardoseli, la sfârșitul ciclului lor de utilizare. Sprijinim astfel conservarea resurselor naturale și contribuim la reducerea deșeurilor, încurajând reutilizarea materialelor în producția de pardoseli noi. Programul subliniază angajamentul Tarkett față de principiile ecologice, în care ne asigurăm că pardoselile post-instalare și post-utilizare sunt colectate și transformate, printr-un proces riguros de sortare și reciclare, în resurse valoroase.


Principiile fundamentale ale programului ReStart® 

În inima programului Tarkett ReStart® România stau principiile inovatoare, Cradle to Cradle®, care ne ghidează în stabilirea unor standarde riguroase. Această strategie ne permite să reducem amprenta de carbon și să ne afirmăm ca pionieri în domeniul sustenabilității. Programul ReStart® este cheia care deschide poarta către un viitor în care produsele noastre se reintegrează armonios în ciclul naturii, prin reciclare și reutilizare. Astfel, ne implicăm activ în colectarea resturilor provenite din instalările de pardoseli, transformând aceste materiale prin procese de reciclare. Prin urmare, reinventăm materialele reciclate în pardoseli noi, aducând în case și spații o bucată din viitorul sustenabil pe care ni-l dorim cu toții.

La Tarkett, ne asumăm angajamentul de a oferi o gamă de produse care promovează sănătatea și bunăstarea planetei, precum și pe cea a clienților noștri. De aceea, cercetăm starea, siguranța, mediul și acreditările materialelor noastre și putem înțelege impactul produselor în fiecare etapă: de la fabricare la utilizare, până la perioada post-utilizare. Acesta este motivul pentru care abordăm cu seriozitate și entuziasm principiile Cradle to Cradle®, o metodologie independentă și apreciată la nivel internațional, care ne inspiră să implementăm soluții ale economiei circulare.

Prin alegeri conștiente și un parteneriat continuu, reușim să echilibrăm nevoile umane cu cele ale mediului înconjurător, păstrând în același timp calitatea, încrederea și fiabilitatea ca elemente centrale ale filozofiei noastre. Suntem mândri să fim prima companie de pardoseli care adoptă modelul economiei circulare și care aduce în România posibilitatea colectării și reciclării responsabile. Angajamentul nostru față de aceste principii ne-a adus o recunoaștere largă în industrie, sub forma numeroaselor certificări Cradle to Cradle®.

Prin inițiative ca programul ReStart®, ne angajăm să conducem industria către o planetă mai curată și mai sigură pentru generațiile viitoare, mergând mână în mână cu eforturile SHARE Architects de a promova excelența și sustenabilitatea în arhitectură și design interior. Împreună, aspirăm să lăsăm o amprentă pozitivă asupra planetei și a viitoarelor generații, construind un cadru în care creativitatea și responsabilitatea se întâlnesc pentru a modela un viitor mai verde.