Sustenabilitate

Sustenabilitate

Cu provocările care ne așteaptă din cauza schimbărilor climatice și a deficitului de resurse, avem nevoie mai mult ca niciodată să regândim modul în care proiectăm și producem pardoselile. De aceea, sustenabilitatea este o parte integrantă a viziunii noastre corporative.

În calitate de membru al Fundației Ellen McArthur, al Forumului Economic Mondial de la Davos si al United Nations Global Compact, ne străduim să minimizăm impactul produselor și al activităților noastre de producție asupra oamenilor și mediului, în fiecare etapă a ciclului de viață.

Trecerea spre o economie circulară

Trecerea la un model de economie circular implică schimbarea mentalității de la utilizarea unică și eliminarea resurselor la o reutilizare repetată a resurselor, ceea ce face ca finalul unui ciclu de produse să fie începutul următorului.

Suntem mândri că suntem prima companie producătoare de pardoseli care trece la modelul economic circular. Am primit deja numeroase premii din partea ONG-urilor care promovează impactul pozitiv asupra mediului, cum ar fi Institutul de Economie Circulară, pentru noile soluții pe care le-am implementat, încurajându-ne în eforturile noastre de a ne conduce partenerii, clienții și concurenții spre un mod mai responsabil de producție și de afaceri.
 

Designul circular inchis

Deoarece credem că trebuie să privim dincolo de impactul neutru asupra mediului, folosim modelul circular de proiectare cu inchis, care promovează utilizarea materialelor bune, gestionarea resurselor, spații prietenoase pentru oameni și reutilizarea și reciclarea produselor și materialelor pentru a avea în cele din urmă un impact pozitiv asupra planetei și a oamenilor.

  1. Materiale bune: proiectăm produsele cu materiale care respectă sănătatea oamenilor, care le produc, le instalează și le folosesc. De asemenea, ne asigurăm că sunt reciclabile și protejează mediul. Nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, oferim informații simple și clare despre pardoselile noastre, identificând în prealabil cantitatea de materiale naturale, regenerabile și reciclate.
  2. Gestionarea resurselor: optimizăm utilizarea resurselor, cum ar fi apa și energia, și limităm emisiile de gaze cu efect de seră în timpul activităților de producție. Monitorizăm îndeaproape nivelurile de consum și de reciclare. Produsele noastre sunt fabricate la cele mai înalte standarde de mediu în facilități de producție certificate ISO 9001 și ISO 14001.
  3. Spații prietenoase cu oamenii: suntem dedicați spațiilor de locuit mai bune, care promovează medii interioare sănătoase și bunăstare. Realizările noastre notabile sunt reprezentate de sistemul de captare a prafului din covoare și utilizarea generalizată a plastifianților fără ftalați și a nivelului emisiilor de compusi organici volatili (VOC) în pardoselile din vinil.
  4. Reutilizarea și reciclarea: reutilizarea și reciclarea deșeurilor postindustriale și postinstalare, precum și a produselor uzate participă la reducerea deșeurilor și promovează un nou ciclu de viață cu materiale de calitate. Programul nostru de colectare Tarkett ReStart, cel mai mare program de reciclare a pardoselilor din lume, reciclează peste 9.000 de tone pe an.