Tarkett @ SHARE Interiors Romania - Creativitatea și sustenabilitatea la superlativ

Tarkett @ SHARE Interiors Romania - Creativitatea și sustenabilitatea la superlativ

Aflându-ne pentru prima dată la SHARE Interiors România în 2022, o platformă de conectare între designerii de interior, branduri și experții de top în arhitectură și tehnologie, în cadrul evenimentului din 2022 am prezentat experiența și expertiza Tarkett în soluții inovatoare de pardoseli sustenabile, bucurându-ne de audiența unui public numeros de arhitecți. Organizat cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România și al Facultății de arhitectură de interior din cadrul Universității de arhitectură și urbanism ‘’Ion Mincu’’, evenimentul a fost un prilej extraordinar de a prezenta abordarea inovatoare a Tarkett și de a împărtăși expertiza noastră în soluții inovatoare de pardoseli sustenabile, restabilind contactul cu o comunitate creativă și variată, de peste 250 de participanți și 45 de speakeri, alcătuită din arhitecți, designeri, specialiști în construcții, trendsetteri etc.


‘’Prima ediție a SHARE Interiors Romania a fost primită foarte bine și acest lucru ne dă motivația de a duce la un nivel superior evenimentul, a implementa noi concepte creative care să coaguleze comunitatea arhitecților și designerilor de interior și să ofere noi ’’oportunități de învățare accelerată în contextul potrivit’’. Am reținut această expresie dintre sutele de aprecieri și comentarii de pe rețelele de socializare și doresc să le mulțumesc tuturor.” – Florin Mindirigiu, Co-fondator SHARE Architects.


Forumul SHARE a adus în prim-plan tendințele și provocările din designul interior, urmate de o analiză pe tema sustenabilității și a impactului ei, împletind cu succes atât sesiuni specializate pe domenii precum rezidențial, hoteluri și restaurante, comercial și birouri cât și dezbateri despre Design, sustenabilitate și responsabilitate.

Astfel, am avut ocazia să prezentăm viziunea Tarkett despre spațiile destinate lucrului și modul în care acesta se schimbă în funcție de nevoile utilizatorului și de focusul acestuia. Pornind de la aceste premise, viziunea Tarkett a fost împărtășită către public atât prin prezentarea focusată pe inovația și creativitatea din segmentul de Workplace, susținută de Adina Nițu, Segment Manager – Workplace and Education, unul dintre speakerii conferinței SHARE Interiors 2022, cât și prin workshopul „Mix and Match”, care, venind în completarea informațiilor deja prezentate în cadrul conferinței, a oferit o perspectivă tactilă și interactivă, propunând o experiență senzorială asupra conceptelor prezentate. Astfel, publicul a fost implicat într-o experiență creativă pornită de la interacțiunea fizică cu produsele, dar trecută prin filtrul emoțional al experienței potrivirii perfecte a materialelor alese cu atenție, răspunzând provocărilor, nevoilor și așteptărilor fiecărei zone dintr-un proiect, păstrând, în același timp, unitatea și imaginea de ansamblu.

Întreaga perspectivă adusă în lumină de prezența Tarkett la SHARE Interiors Romania a fost aceea a specialistului în pardoseli, cu o experiență de 150 de ani, puternic ancorat în realitatea exigențelor contemporane și în complexitatea provocărilor aduse de noile contexte de piață. Împărtășind atât viziunea cât și eforturile, Tarkett a propus un exercițiu creativ și captivant. Astfel, am demonstrat că pardoseala nu este doar un element funcțional, ci și unul estetic și expresiv, care contribuie în mod definitiv la crearea unui mediu de lucru sănătos și inspirațional.

Designul interior nu este doar o chestiune de gust, ci și de responsabilitate, astfel că nici aspectele legate de responsabilitate și sustenabilitate nu au fost ignorate. Cu provocările ce ne așteaptă din cauza schimbărilor climatice și a deficitului de resurse, avem nevoie mai mult ca niciodată să regândim modul în care proiectăm și producem pardoselile. De aceea, au fost prezentate atât produsele noastre sustenabile, cât și viziunea noastră asupra economiei circulare și modul în care aceasta se reflectă în fiecare dintre alegerile din cadrul unui proiect de arhitectură.

Am creat, așadar, împreună, în cadrul Share Architects 2022, o poveste nu doar despre produse, dar mai degrabă despre creativitate, reziliență, responsabilitate și curaj. Am deschis subiectele complicate ale dificultăților și barierelor din zona de construcții și am desenat împreună direcțiile către care segmentul de Workplace se dezvoltă, am trasat limitele și am pus bazele pe care vom construi un viitor mai echilibrat, responsabil, sănătos și sustenabil pentru spațiile de lucru de mâine.