Top 10 tendințe de covoare în 2021

Top 10 tendințe de covoare în 2021

Căutați opțiuni moderne de covor pentru a vă face casa să arate ca cele de pe Pinterest? Dorim să vă stârnim curiozitatea şi vă invităm să explorați lista Top 10 tendințe de covoare în 2021:

 

 

#1 Vintage este din nou în trend!

Stilul interior rustic există de câțiva ani şi a revenit în tendințe, iar în acest sezon se reflectă în imitația produselor din sisal care par a fi concepute manual: „Covoare vintage”, perfect realizate pentru a oferi aspectul de covor vechi. 
Un covor frumos, vintage, este o modalitate excelentă de a completa culoarea pardoselei din lemn și poate fi combinat cu un tip de  mobilier modern pentru a vă lumina camera de zi sau dormitorul.

Covoarele vintage, îmbogățite cu ciucuri cu franjuri acrilice discrete cusute pe marginile mai scurte, vă poartă într-o călătorie romantică în trecut. Covorul din colecția Palermo este disponibil din luna Martie. 
 

#2 Etno într-un aspect modern

Covoarele tip carpetă sunt de mult timp în topul tendințelor de design interior. Originare din Turcia, Balcani și Africa de Nord, cunoscute pentru istoria bogată, aceste covoare plate, țesute, sunt îndrăznețe și atemporale. 

Tendință etno combinată cu mobilier scandinav sau clasic. De ce nu? Fă-o cu stil, fără să exagerezi, și vei îmbina stilul tradiţional cu cel modern  în propria casă, creând o atmosferă cu totul specială. 

#3 Design geometric!

Jocul combinat de design pe un singur covor este o tendință globală în 2021. Designul geometric îndrăzneț al unui covor reprezintă o „piesă statement” puternică, adică un detaliu pe care oamenii îl observă mai întâi, în fiecare spațiu. 

Covoarele cu modele geometrice oferă decoruri bogate în culori și structuri. Farmecul stilului boho constă în noncomformism şi combinarea liniilor şi desenelor  geometrice, care sunt întotdeauna o idee inspirată pentru spațiile mari. 

Un covor cu model geometric  creează o legătură între elementele spațiului. Încercați aceste covoare „la modă” pe holuri și sălile de mese, ca un stil modern care completează interiorul!
 

#4 Covoare Shaggy din microfibre

Covoarele shaggy de lux din microfibre de cea mai bună calitate dau o impresie de confort și aduc căldură în casa ta. Tonurile monocrome, mai fine, cu o textură groasă și catifelată de covor vor aduce un aspect opulent și elegant, ideal pentru spațiile minimaliste.  

Covoarele din fibre de poliester se simt ultra moi la atingere. Acestea sunt o opțiune deosebit de atractivă în ceea ce privește selecția produselor pentru dormitoare sau camere de zi, unde confortul tactil, sub picioare este un element important. Când atmosfera din cameră este evidentă și vorbește de la sine, singurul lucru de care aveți nevoie este un detaliu eficient!

 

#5 Nuanțe pastelate și neutre

Aceste culori ne ajută să transformăm casa noastră un loc în care să ne relaxăm, să ne umplem de energie pozitivă și să ne simțim confortabil: de la nuanțe fine de tonuri pastelate calde, la nuanțe de gri și bej, întotdeauna sunt opțiuni pe care trebuie să le luăm în considerare. 

Covoarele pastelate atrag atenția prin coloristica lor inspirațională, firul dens și aspectul catifelat! Ușor de integrat și de combinat în locuri în care culoarea este cel mai important factor.

Covorul monocolor - pastel de culoarea irisului, din imaginea de mai jos, va face spațiile cromatice minimaliste să devină pline de viață:

Paleta de tonuri neutre este încă foarte actuală. Culorile simple și neutre conferă casei dumneavoastră o notă de eleganță, în timp ce o asociere îndrăzneață de nuanțe și materiale face spațiul unic. Acesta include, de asemenea, culori strălucitoare care aduc veselie spațiului. Combinând tonurile bej și maro într-un mod nou și diferit, putem obține un aspect dinamic al interiorului. 

Designul neutru al covorului din imaginea de mai jos este inspirat de această tendință, iar ciucurii cu franjuri completează printr-un aspect tradițional, original. 
 

#6 Culorile accent, adevărate bijuterii!

Anul acesta culorile intense și îndrăznețe din interior vor fi culorile accent, mod prin care amenajarea interioară va căpăta un aer cu totul aparte. Acestea vor oferi originalitatea și optimismul necesar. Galben auriu, albastru safir și verde smarald domină tendințele actuale în designul interior. Datorită acestor culori, puteți face cu ușurință o mare schimbare în decorul casei dumneavoastră. 

#7 Covoare în locuri neobișnuite!

Încercați să așezați covoare în locuri din casă în care nu v-ați fi putut imagina niciodată un covor înainte! 

Bucătăria poate părea un loc care nu este foarte sigur pentru a fi acoperit de covoare datorită posibilelor scurgeri și pete, dar poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a adăuga o pată de culoare într-o bucătăria neutră, precum și căldură și confort în timp ce se pregătește un prânz de familie duminica.  

 

Dacă aveți covoare rezistente la umiditate, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pete, deoarece sunt foarte ușor de întreținut, astfel încât se pot spăla cu ușurință sub jetul de apă. 

Destinate spațiilor interioare și exterioare: sunt o soluție excelentă pentru balcoane, terase, dar și pentru terasele de cafenele și restaurante. Sunt rezistente la umezeală, lumină și garantează un aspect potrivit pentru mai multe sezoane. 

Vă puteți destinde în colțul preferat de pe terasă pentru a vă bea cafeaua de dimineață, evidențiat printr-un astfel de covor. 
 

#8 Covoare de lux - pentru cei care preferă un aspect elegant

Covoarele cu un design sofisticat te captivează complet prin aspectul lor elegant. Culoarea și stilul excentric al covorului asigură o transformare completă a unei camere care are mobilierul în culori neutre. Într-un astfel de mediu, ele fac o impresie foarte puternică, prin urmare orice alt element coloristic este de prisos.

Covoarele de lux vor da un plus de eleganță casei tale. Aspectul rafinat și pitoresc cu accente structurale în alb și negru, cu diferite înălțimi ale firului care produc un minunat efect 3D, vă vor face spațiul mai bogat și impresionant.

#9 Covoare din piele de vacă - pentru un efect plin de farmec

Covoarele din piele naturală sunt excelente pentru a obține un aspect natural și organic, precum și pentru a adăuga farmec casei. Pielea este la modă de zeci de ani și continuă să câștige popularitate, covoarele din piele de vacă fiind indicate atât pentru casele moderne, cât și pentru cele tradiționale. 


Căutați idei pentru covoare din piele de vacă pe Pinterest!
 

#10 Aspect de covor stratificat - pentru persoane creative!

Încă nu puteți alege un singur model sau textură? Covoarele stratificate au devenit foarte populare în ultimii ani și reprezintă o modalitate excelentă de a te distra cu diferite texturi și stiluri. Cu toate acestea, este important să o faceți corect și să vă gândiți la spațiul dumneavoastră înainte de a adăuga un nou strat. O piesă distractivă, îndrăzneață, cum ar fi un covor din piele de vacă, va arăta excelent în comparație cu o alegere neutră - cum ar fi un covor de lână sau de iută. 


Covorul este un element decorativ de interior care poartă un anumit mesaj sau spune o poveste. Decorați-vă casa cu un covor care poate lega întregul spațiu de povestea dumneavoastră personală. Dacă acest text v-a inspirat, vă rugăm să-l împărtășiți prietenilor și colegilor dumneavoastră.