Trucuri pentru curățarea și întreținerea pardoselilor din parchet laminat

Trucuri pentru curățarea și întreținerea pardoselilor din parchet laminat

Cum se întreține o pardoseală laminată?

Tarkett este unul dintre producătorii de pardoseli de top din lume și unul dintre cei mai experimentați. Producem materiale pentru pardoseli de 130 de ani, respectând cerințele și tendințele pieței. În acest fel, am câștigat experiență neprețuită în proiectarea celor mai multe tipuri de materiale pentru pardoseală, în metode de instalare, precum și în sisteme de curățare și întreținere. 

Pardoselile moderne sunt produse utile, rentabile și cu cele mai bune performanțe pe termen lung.

Suprafața scândurilor de laminat Tarkett previne înmulțirea germenilor și a bacteriilor. Suprafața etanșă este rezistentă la pete, iar sistemul puternic de blocare previne pătrunderea prafului și a murdăriei între îmbinări.

Curățați pardoseala laminată în mod regulat, utilizând o cârpă din microfibră sau aspiratorul. Dacă este necesar, ștergeți pardoseala cu o cârpă bine stoarsă (pardoseala trebuie să se usuce în 15 secunde).

La două săptămâni, folosiți o soluție de curățare pentru laminat, clătiți bine cu mopul, iar apoi ștergeți pardoseala cu o cârpă uscată. Totodată, întotdeauna acționați imediat îndepărtând petele de pe parchetul laminat imediat ce s-au format. Reparați zgârieturile folosind kitul de reparații Tarkett.
 

Cum se curăță petele de pe parchetul laminat?

Întrețineți pardoseala laminată, îndepărtând petele imediat ce s-au format. Ștergeți pata cu o cârpă curată, puțin umezită cu o soluție de curățare specială. Nu aplicați niciodată soluția de curățare direct pe pardoseală. Înainte de a utiliza o soluție sau un agent de curățare nediluat, citiți cu atenție instrucțiunile și precauțiile.

Fructe, lapte, bere
Îndepărtați petele cu o cârpă curată absorbantă. Dacă pata este uscată, folosiți o soluție de curățare (alegerea ideală este Tarkett Bioclean). Apoi ștergeți și uscați zona. 

Cauciuc, plastic, urme de tocuri
Ștergeți urmele cu o cârpă uscată. Dacă este necesar, utilizați alcool sau un produs special de curățare, iar după ce aceasta s-a uscat, curățați energic cu o cârpă aspră.

Ojă, lustru de pantofi, vopsea, cerneală, ruj
Îndepărtați petele cu o cârpă umezită cu alcool, diluant sau oțet.

Sânge
Ștergeți petele cu o cârpă umedă bine stoarsă. Dacă pata este uscată, curățați energic cu o cârpă aspră.

Ceară, gumă de mestecat
Odată întărite, aceste pete trebuie îndepărtate utilizând un obiect neascuțit, din plastic.

 

 

Produse de curățare și întreținere pentru pardoseala laminată

Vă recomandăm următorii agenți de curățare și întreținere pentru parchetul laminat:

1. BIOCLEAN

Produs de curățare universal, rentabil și eficient, care nu este nociv pentru piele. Este un produs biodegradabil, fără solvenți organici, coloranți artificiali și fosfați.

2. KIT DE REPARAȚII

Un set complet pentru repararea crestăturilor și a zgârieturilor, în caz că acestea apar. Prevenția este întotdeauna bună! 
Așezați preșuri la intrare. De asemenea, protejați pardoseala, acoperind cu pâslă picioarele mobilierului.