Linoleum

Linoleum

Una dintre cele mai naturale și durabile soluții de pardoseli de pe piață, linoleumul Tarkett este apreciat pentru frumusețea naturală, confortul și durabilitatea sa de peste 150 de ani. Urmând rețeta originală din 1898, linoleumul nostru este fabricat din 94% materii prime naturale (ulei de in, făină de lemn și plută, rășini) și este disponibil într-o serie de modele tradiționale marmorate, în culori vii și intense. Acesta este tratat cu protecția noastră unică xf² ™ pentru durabilitate extremă, curățare ușoară și întreținere rentabilă. Linoleumul Tarkett este primul din lume care va fi certificat Cradle to Cradle® pentru abordarea sa durabilă.

Fabricat  după o rețetă ce datează din 1898, linoleumul are în componență materiale naturale și ecologice, cum ar fi uleiul din semințe de in, rășină de pin sau iută. Excelentele proprietăți anstistatice, antibacteriene și antialergenice ale pardoselii din linoleum Tarkett îl recomandă în mod deosebit pentru utilizarea în spații locuite de persoane alergice. 

 

 

Performanțe tehnice ale pardoselii din linoleum ce susțin un mediu sigur și curat

Apreciat pentru frumusețea conferită de pigmenții disponibili într-o gamă variată de nuanțe, linoleumul reprezintă soluția optimă atât pentru pardoseala, cât și pereții din clădirile cu trafic intens. Școlile, grădinițele sau spitalele sau căminele pentru vârstnici sunt spații în care avantajele oferite de un linoleum antibacterian se răsfrâng direct asupra calității vieții.

Nu doar designul sau efectele benefice asupra stării de bine reprezintă motive pentru care să alegeți această soluție. Prin natura compoziției sale, pardoseala de linoleum oferă un confort tactil greu de obținut în cazul materialelor clasice. Presiunea asupra încheieturilor este redusă considerabil, un avantaj major în cazul utilizării linoleumului în cabinetele medicale sau în spațiile de birouri. Beneficiând de o întreținere corespunzătoare, pardoseala Tarkett din linoleum poate avea o rezistență de până la 20-30 de ani. Aceasta, datorită tratamentului cu protecția, unică xf² ™, care garantează durabilitatea extremă la șocurile mecanice, ușurință în îndepărtarea petelor și întreținere rentabilă, de-a lungul ciclului de utilizare. Mai mult, caracterul ecologic al acestui material este dovedită de calitatea sa de a fi 100% biodegradabil. Linoleumul Tarkett este primul din lume, căruia i-a fost acordat certificarea Cradle to Cradle®, care vă garantează faptul că toate ingredientele folosite la fabricarea pardoselilor din linoleum au fost identificate și evaluate pozitiv, și, totodată, posibilitatea reciclării integrale a produsului.

 

Design pentru o bună calitate a vieții

Acest tip de pardoseală nu necesită ceruire sau lustruire, iar gama de grosimi în care este disponibilă variază între 2 și 4,40 mm. Cu 20 de colecții și cu nu mai puțin de 300 de articole disponibile pe tarkett.ro, linoleumul se potrivește în orice decor. Modelele marmorate de linoleum, în culori vii, sunt disponibile în nuanțe deschise, medii sau închise, ce pot fi combinate sau asortate dupa o gamă largă de preferințe. 

 


O parsoseală placută oferă oamenilor relaxare, pe când designul pardoselii poate ajuta oamenii să se calmeze, să se concentreze ori să se orienteze, contribuind astfel la o stare de bine