Ce reprezintă conceptul de design scandinav?

Ce reprezintă conceptul de design scandinav?

Designul scandinav își exprimă frumusețea printr-un decor simplu, funcțional și cald, care combină albul, culorile neutre și elementele naturale. Liniile simple sunt combinate cu o estetică proaspătă și curată pentru a crea interioare confortabile și luminoase. Deși păstrează aceste elemente-cheie, acest design a continuat să evolueze și să crească în popularitate încă de la începutul secolului 20. Astfel, designul scandinav rămâne astăzi unul dintre cele mai populare stiluri de design interior din lume. Citește mai departe pentru a descoperi bazele care te vor ajuta să obții aspectul scandinav în casa ta.

Elemente de design scandinav


Ca orice alt stil de design interior, și cel scandinav vine cu o serie de elemente caracteristice care întregesc aspectul mult dorit de casă confortabilă și primitoare.
 

 Texturile naturale sunt specifice stilului scandinav

Materialele naturale precum lemnul, piatra și cărămida oferă acea estetică aparte camerelor cu design scandinav. Pardoseala din lemn natural și pereții de cărămidă văruiți cu alb, de exemplu, creează un punct de pornire foarte bun pentru întregul decor. 
Concepute conform celor mai noi tendințe în ceea ce privește designul interior, colecțiile de pardoseală din lemn și PVC îți oferă acces la o varietate de opțiuni cu aspect scandinav. Optează pentru pardoseli în nuanțe deschise din lemn sau cu aspect de lemn, pentru a crea o bază perfectă de la care să pornești în proiectul tău.

O paletă de culori neutre și accente de alb

Lumina naturală și elementele albe din decor sunt emblematice pentru acest stil. Având în vedere iernile lungi și zilele scurte, a crea lumină și spații aerisite ajută la menținerea unui energii pozitive și a unei stări de bine.

„Breathe” este o tendință introdusă de Tarkett care captează esența stilului scandinav cu mult succes. Întrucât reflectă minimalismul, acest concept își propune să diminueze impactul formelor și al culorilor în design pentru a căpăta un aer mai simplu, aerisit și elegant. Paleta de culori include nuanțe deschise și plăcute, precum cele de gri și tonuri neutre.

Optează pentru linii simple și curate

Stilul scandinav a început să capete popularitate în jurul anului 1950, odată cu stilul mid-century. Cele două tipuri de design reunesc mai multe similarități și nu ar fi exclus ca elementele celui anterior menționat să se regăsească și în casele amenajate în stil scandinav. De exemplu, mobilierul, care este caracterizat de linii simple și nuanțe naturale, exemplifică foarte bine și estetica stilului scandinav. O diferență ce poate fi observată între cele două stiluri se poate remarca totuși la nivel de culoare, întrucât stilul specific anilor ’50 este mai bine reprezentat de nuanțe închise.

Adaugă un strop de natură în interiorul casei tale prin intermediul plantelor

Frumusețea peisajelor scandinave, precum lacurile, pădurile și munții, reprezintă o adevărată inspirație pentru designul interior care încorporează elementele naturale pentru a crea o ambianță relaxantă. Plantele aduc, de asemenea, un aspect organic și natural amenajărilor în stil scandinav, adăugând în același timp o pată de culoare. Odată ce ai integrat elementele de bază ale acestui tip de design interior, este timpul să  adaugi detaliile finale. Întrucât, în mare parte, acest stil este bazat pe minimalism, accesoriile și decorul trebuie menținute într-o notă simplă și funcțională. În continuare îți prezentăm și alte idei pe care le poți pune în aplicare.

  
Folosește textile calde și confortabile

Piesele texturate, precum lâna și pielea de oaie, dar și păturile folosite în scop estetic adaugă căldură și confort spațiului în care sunt amplasate. De asemenea, ia în considerare tendințele în materie de culoare și folosește în decorul tău nuanțe de gri, roz și mov pastelate, precum și pe cele naturale similare bumbacului.

 Alege piese de mobilier practice pentru depozitare și decor

O caracteristică esențială a designului scandinav este funcționalitatea. Prin urmare, piesele de mobilier precum rafturile, dar și coșurile pentru depozitare pot fi transformate în piese elegante de decor, servind un scop dublu. Astfel, spațiul este folosit strategic pentru a menține atât organizarea, cât și decorul în linii simple și practice.

Pardoseala din lemn potrivită completează amenajările în stil scandinav

Lemnul, pe lângă alte avantaje, are și un aspect foarte natural, care se potrivește cu ușurință în decorul scandinav. O pardoseală din lemn de calitate, completată de mobilier minimalist, plante decorative și o paletă de culori formată din nuanțe deschise, întregește acest tablou decorativ. Astfel, te poți bucura de un spațiu conceput special conform nevoilor și dorințelor tale.
 

pardoseala din lemn