Cum să aduci natura în casa ta

Cum să aduci natura în casa ta

Legătura dintre natură şi designul interior, ca stil de viaţă

Timpul petrecut afară, în natură, poate fi extrem de benefic pentru sănătatea şi starea noastră de bine. Deci nu este de mirare că mulţi oameni aleg să aducă în casele lor câte ceva din frumuseţea naturii. 

Un mod ideal de a ne reconecta cu mediul înconjurător, folosirea elementelor din natură în designul interior aduce o senzaţie de linişte şi simplitate naturală în casa ta. 

Idei de design interior pentru a aduce natura în casa ta

De la mobilă la decoraţiuni, există multe moduri de a aduce natura în interiorul casei. Iată un scurt ghid care te va ajuta să încorporezi elemente naturale în designul interior aşa încât să te bucuri de beneficiile naturii în confortul casei tale. 
 

  • Pardoselile naturale

Pardoselile din materiale naturale, cum sunt cele din lemn, bambus sau plută, reprezintă baza perfectă pentru un design interior inspirat din natură. Texturile variate, modelul fibrei şi imperfecţiunile naturale ale lemnului, de exemplu, completează frumos alte materiale naturale, aducând în casa ta frumuseţea naturală şi căldura. 
 

Detaliu de design interior cu parchet din lemn natural, scaun asortat şi frunzele unei plante.
  • Materialele naturale

Pe lângă pardoselile naturale, foloseşte materiale naturale pentru mobilă şi decoraţiuni. Mobila din lemn, cum sunt măsuţele de cafea şi comodele din camera de zi, este o alegere evidentă. De asemenea, poţi opta pentru piese din lemn reciclat, dacă vrei să adopţi un stil de viaţă sustenabil. Pentru a adăuga textură şi interes vizual, poţi adăuga piese de mobilier din răchită create pentru interior. Blatul din piatră în bucătărie şi pereţii din cărămidă adaugă un plus de naturaleţe. Iar covoarele din sisal, cuverturile din materiale naturale şi coşurile ţesute sunt foarte frumoase ca detalii finale. 
 

Detaliu dintr-o cameră amenajată cu parchet natural, perete verde închis şi elemente de decor în culori neutre.
  • Plante

Plantele sunt adesea menţionate ca fiind cea mai uşoară modalitate de a aduce natura în interiorul casei. Plantele în ghiveci, ierburile aromatice şi florile proaspete aduc pe loc o notă naturală proaspătă, iar plantele iubitoare de umiditate sunt ideale pentru baie. Pe lângă faptul că arată minunat, plantele reduc stresul şi anxietatea şi chiar pot să reducă din cantitatea de substanţe poluante, astfel că îţi pot aduce un aer mai curat în casă.

Colaj din mai multe imagini cu detalii de design interior ilustrând folosirea elementelor din lemn în mai multe camere.
  • Paletă de culori naturale

Culorile inspirate de natură, precum tonurile pământii deschise şi diversele nuanţe de verde şi albastru, sunt perfecte pentru a crea un spaţiu liniştit. Pereţii bej, pardoselile din lemn şi accesoriile naturale, precum covoarele din sisal, se potrivesc minunat cu nuanţele inspirate din natură, de exemplu, verde salvie sau albastru pal. 
 

Detaliu dintr-o bucătărie cu podea în culoare închisă şi mobilă din mai multe tipuri de lemn.
  • Lumina naturală

Mulţi dintre noi petrec mult timp înăuntru, în camere cu lumină artificială şi aer condiţionat. Lumina naturală care pătrunde în casă nu numai că va da strălucire spaţiului, ci va avea şi un efect pozitiv asupra tuturor simţurilor. Ea poate să îmbunătăţească starea de spirit şi starea de bine, în general. 

Dacă ai ferestre mari, este uşor să aduci lumina naturală în casă. În acest caz, asigură-te că mobila şi draperiile nu blochează lumina soarelui. De exemplu, dacă ai draperii grele şi închise la culoare, este bine să le înlocuieşti cu unele subţiri, care lasă să pătrundă mai multă lumină. Dacă spaţiul tău nu primeşte lumina naturală, te poţi gândi la instalarea unor ferestre de mansardă, în cazul în care este posibil. De asemenea, alege culori deschise pentru pereţi şi montează strategic oglinzi care să reflecte sursele de lumină naturală din cameră. 
 

imagini cu detalii de design interior, un living cu pereţi din sticlă, canapele mari şi o cameră de copil cu pardoseală din lemn

Pentru mai multe idei, accesează paginile noastre de tendinţe şi inspiraţie.