Cum să dezinfectezi covoarele acasă

Cum să dezinfectezi covoarele acasă

Știai?

Soluțiile textile pentru pardoseli sunt fabricate din materiale care permit dezinfectarea regulată cu produse pe bază de alcool fără a deteriora covorul.

Toate covoarele noastre Sintelon pot fi dezinfectate acasă.
 

Citește instrucțiunile detaliate de mai jos.
 

Femeie care curata si dezinfecteaza un covor folosind o perie si o sticla cu pulverizator

Dezinfectarea se poate face cu produse standard de curățare pentru uz casnic în mai multe moduri. Este recomandată folosirea soluțiilor cu alcool etilic (75%) sau clorură de benzalconiu (5%). 
 

Instrucțiuni pentru dezinfectarea eficientă și sigură a covoarelor acasă

  1. Când aplici dezinfectant pe covor, este necesar să folosești mască de protecție și mănuși și chiar ochelari dacă simți nevoia. În timpul și după dezinfectare este obligatorie aerisirea camerei.
  2. Cantitatea maximă de dezinfectant permisă este de 500 ml pentru un metru pătrat de covor. 
  3. Se recomandă aplicarea dezinfectantului cu un burete sau cu o sticlă prevăzută cu pulverizator. Dacă folosești a doua variantă, trebuie să pulverizezi dezinfectantul de la 20-30 cm. Iar dacă folosești un burete, șterge suprafața covorului și lasă-l să se usuce complet înainte de folosire. 
  4. În cazul în care folosești clorură de benzalconiu, se recomandă o soluție de 5% și uscarea completă a covorului înainte de folosire. 
  5. În timpul procesului de dezinfectare, este important să respecți regulile și măsurile de siguranță indicate de producătorul substanței folosite. 

 

Trimite-le acest articol prietenilor a căror sănătate este importantă pentru tine. Dacă ai alte întrebări, ne poți scrie prin formularul de contact.