Ghid pentru alegerea covorului în dormitor, în funcție de spațiu

Ghid pentru alegerea covorului în dormitor, în funcție de spațiu

Dacă doar vrei să dai puțină culoare dormitorului tău sau abia te-ai mutat într-o casă nouă și nu știi ce tip de covor să alegi, te inspirăm noi printr-un scurt ghid.

Covorul în dormitor creează un spațiu mai confortabil dacă este amplasat corect

Știm cu toții că elementul central al dormitorului este patul, care poate fi însoțit de alte piese de mobilier precum noptiere, un dressing sau o comodă. De cele mai multe ori, noptierele nu lipsesc din niciun dormitor, astfel că în amplasarea unui covor trebuie ținut cont de aceste 3 elemente, de dimensiunea și orientarea lor.

 Dormitor cu pat matrimonial și covor Mondo

Covorul Mondo poate fi alegerea ideală pentru amenajarea unui dormitor

Cum alegi covorul potrivit în funcție de spațiu și tendințe

Dacă vrei ca dormitorul tău să fie unul cald și primitor, trebuie să ții cont de câteva aspecte în alegerea covorului potrivit:
● culoarea patului sau a canapelei trebuie să se îmbine într-un mod plăcut cu desenul sau culoarea de pe țesătura covorului
● îți recomandăm să păstrezi un contrast între culoarea pardoselii și cea a covorului. Alege un covor închis pentru o pardoseală cu o culoare deschisă, și invers
● alege covorul în funcție de dimensiunea camerei. Nu te orienta către covoare prea mari, pentru că astfel dormitorul tău va da senzația unui spațiu închis

Tipuri de covoare în tendințe pentru dormitoare mici

Dacă ai un dormitor mic, știi foarte bine că mobila ocupă cel mai mult spațiu, așa că îți putem recomanda două opțiuni pentru a avea mereu senzația unui dormitor spațios:

Covoare mici

Covoarele de dimensiuni mari nu își au rostul într-un astfel de dormitor, astfel că va trebui să te orientezi către covoare cu dimensiuni reduse, chiar poți opta pentru două sau trei covoare mici.

Covor alb

Albul va oferi mereu senzația de spațiu și poate fi asortat cu orice culoare din dormitorul tău, iar un covor alb poate fi o alegere perfectă pentru un dormitor cu dimensiuni reduse.
 

Covor alb Vegas Home cu design în relief

Designul modern, în relief, al acestui covor Vegas Home este ideal pentru un dormitor mic

Opțiuni potrivite pentru un dormitor spațios

Chiar și în dormitoarele spațioase trebuie acordată o atenție ridicată în alegerea tipului de covor, iar într-un astfel de spațiu poți amplasa cu ușurință un covor multicolor. Astfel te asiguri că respecți și cromatica spațiului, iar în același timp poți încărca dormitorul într-un mod călduros și primitor.

Covoare pufoase

Covor multicolor

Concluzii

În concluzie, alegerea covorului potrivit pentru dormitorul tău poate deveni o alegere simplă, atunci când iei în considerare câteva elemente esențiale care să aducă un plus de personalitate și stil propriului tău spațiu.
 

Covor gri în relief Vegas Home, în cameră

Covoarele din colecția Vegas Home completează perfect orice amenajare interioară, în dormitor sau alte camere