Idei de amenajare pentru o terasă de vis

Idei de amenajare pentru o terasă de vis

Fie că vrei să amenajezi o terasă la bloc sau la curte și indiferent de dimensiunile acesteia, important este să te concentrezi pe crearea unui spațiu de relaxare care să fie primitor și să îmbine confortul cu designul. Acordă atenție detaliilor, alege mobilierul potrivit și nu uita de elemente decorative și plante care să aducă viață și culoare în această oază de liniște. Astfel, vei crea un loc perfect pentru a te bucura de momente plăcute alături de cei dragi.

Idee superbă de amenajare pentru terasa de pe bloc

Dacă locuiești la bloc și ești norocos să ai o terasă spațioasă, o poți transforma într-o zonă de vis. Gazonul artificial poate fi o alegere ideală pentru amenaja un astfel de spațiu. Pe lângă impactul asupra designului, acesta poate fi montat ușor și pe o suprafață solidă, iar marele avantaj este că va fi foarte rezistent în timp.

Amenajare pentru o terasă la curte

Amenajarea unei terase la curte poate fi o provocare, dar, în același timp, dacă faci alegerile corecte, o poți transforma într-un loc perfect pentru relaxare alături de
familie sau prieteni. Pentru o astfel de terasă, gazonul artificial se va îmbina perfect cu natura și va oferi un plus de culoare. Pe lângă asta, gazonul sintetic nu va atrage
atât de multe insecte, iar atmosfera va fi mai liniștită.
 

Terasă cu canapele, amenajată cu gazon artificial Prado

Gazonul artificial Prado transformă terasa la curte într-o oază de relaxare

Amenajarea unei terase închise

O terasă închisă poate prinde foarte ușor viață, printr-un aspect natural oferit de un gazon artificial. Îți poți transforma spațiul rapid și ușor într-o oază de liniște și energie de care să te bucuri în orice moment. Mai mult, un astfel de gazon este foarte ușor de întreținut, iar din acest punct de vedere îți poate oferi un plus pentru relaxare.
 

Terasă cu fotolii și mese cu gazon artificial Greenfield

Gazonul artificial Greenfield este o soluție practică pentru o terasă închisă

Cum amenajezi o terasă mică

Dacă ai o terasă mică, știi că designul ei trebuie să ofere senzația de spațiu și să fie primitor. Pe lângă atenția la piesele de mobilier pe care le integrezi, trebuie să fii atent și la cromatică. Dacă vei alege un covor artificial, verdele acestuia îți va oferi tot ceea ce ai nevoie pentru a crea un loc cald cu aspect natural.

Cum alegi pardoseala pentru terasă

Momentul alegerii unei pardoseli pentru terasă poate fi unul dificil dacă nu ții cont de câteva aspecte importante. Dacă ai o terasă deschisă, trebuie să iei în calcul porozitatea pardoselii. Se poate murdări foarte ușor dacă nu ai făcut alegerea potrivită, astfel că îți recomandăm să alegi o pardoseală cu porozitate redusă. Fii atent și la grosimea acesteia, pentru că într-un astfel de spațiu se poate sparge sau zgâria foarte ușor. În funcție de dimensiunea terasei, acordă atenție și dimensiunii dalelor pentru a oferi un aspect uniform, iar în același timp alege o pardoseală care să fie anti-alunecare.

Obiecte decorative și alte idei de amenajare

Obiectele decorative reprezintă un aspect esențial în amenajarea oricărei terase, indiferent de dimensiunile acesteia. Poți opta pentru lămpi solare de dimensiuni mai reduse, ghivece suspendate cu flori colorate sau chiar plante agățătoare. Ar fi bine să ai în vedere și pernele decorative și designul corpurilor de iluminat.

Poți ține cont de toate aceste sfaturi care cu siguranță te vor ajuta, dar nu uita să dai frâu liber și imaginației.