Montarea gazonului artificial. Cele mai noi tehnici pentru gradina ta de vară

Montarea gazonului artificial. Cele mai noi tehnici pentru gradina ta de vară

Instalarea gazonului artificial este o modalitate excelentă de a îmbunătăți aspectul grădinii sau terasei, fără a fi nevoie să îți faci griji cu privire la întreținere. Iar dacă vei folosi cele mai noi tehnici, montarea acestuia va fi și mai ușoară.

Sfaturi și recomandări înainte de montarea gazonului artificial

Înainte de instalare, asigură-te că ai măsurătorile corecte ale zonei pe care dorești să o acoperi cu gazon artificial. Bineînțeles, vei avea nevoie de un material de calitate care să reziste mai mulți ani.

Terasă cu șemineu și gazon artificial montat pe toată suprafața pardoselii

O terasă pe care s-a montat gazon artificial este un spațiu relaxant și primitor

Ce unelte și accesorii ai nevoie

Pentru montarea cât mai ușoară a gazonului sintetic vei avea nevoie de câteva unelte și accesorii. Pe lângă cele de bază, cum ar fi un cutter sau o ruletă, în funcție de locul în care alegi să-l instalezi, vei avea nevoie de benzi autoadezive, în cazul în care baza este din beton, lemn sau orice material foarte rigid. Dacă va fi montat pe pământ sau nisip, vei avea nevoie de un compactor pentru nivelarea suprafeței.

Pregătirea substratului pe terasă sau în curte

Înainte de instalarea propriu-zisă a gazonului, asigură-te că substratul este curățat corespunzător. Dacă montarea se face pe o terasă sau un balcon, curăță bine suprafața înainte și verifică să nu existe orice obiect care ar putea afecta calitatea mochetei. Dacă acesta va fi instalat în curte, va trebui să îndepărtezi iarba, pietrele, vegetația sau orice resturi rămase.

Instalarea propriu-zisă a gazonului sintetic, în funcție de substrat

Procesul de instalare va depinde de substratul pe care decizi să așezi gazonul artificial. Astfel, dacă acesta va fi instalat:


                        Pe beton sau pe lemn

Îndepărtează orice material de pe substrat. Derulează fiecare rolă de gazon și asigură-te că acestea sunt în aceeași direcție. Începe să tai gazonul astfel încât să aibă dimensiunile zonei în care va fi montat. Folosește un adeziv rezistent la intemperii și unește secțiunile mochetei, astfel încât să arate ca o singură bucată. Fixează la cusături cu capse de 15 sau 17 cm. Udă toată zona pentru așezarea cât mai corectă a materialului

                       Pe pământ

Îndepărtează iarba, vegetația sau orice alte resturi. Toarnă un strat de nisip sau piatră zdrobită de 7,5/20,5 cm care să acopere uniform întreaga zonă. Compactează bine solul, de preferat cu o placă vibrantă, astfel gazonul nu se va lăsa mai târziu. Derulează gazonul și verifică rolele să fie în aceeași direcție. Taie mocheta pe dimensiunile stabilite de la început pentru zona aleasă. Unește secțiunile cu un adeziv rezistent la precipitații și fixează capse de 15 sau 17 cm la cusături. Gazonul se poate umple cu nisip cuarțos, dar asigurați-vă că nu turnați o cantitate prea mare. Udați toată zona pentru așezarea cât mai corectă a materialului.

Poți utiliza covorul artificial imediat după montare?

 Spațiu exterior amenajat cu gazon artificial și canapea

Gazonul artificial este ideal pentru exterior datorită suportului impermeabil

După instalarea gazonului artificial, îi poți acorda puțin timp să se așeze. Se recomandă o perioadă de 72 de ore înainte de a folosi pardoseala. Acest lucru va permite materialului să se așeze și fibrelor de iarbă să stea drepte.