PARCHET DE LEMN - CELE MAI POPULARE MODELE DE PARCHET

PARCHET DE LEMN - CELE MAI POPULARE MODELE DE PARCHET

Fiecare specie de lemn are culoarea și trăsăturile sale unice. Nuanța și textura pot fi influențate de locul și condițiile în care a crescut fiecare arbore, iar modelele de parchet de lemn vor purta această notă deosebită, fie că este vorba despre parchet de stejar, stejar roșu american, frasin, merbau, mahon african, fag sau nuc.

Esențele din portofoliul Tarkett sunt rezistente și elegante, iar modelele de parchet poartă aspectul natural al lemnului. Iată care este structura arborelui:

  • Partea lemnului care crește chiar sub scoarța copacului, este mai deschisă la culoare și se numește alburn.
  • Partea copacului mai închisă la culoare, se numește inima lemnului.
  • Unele specii de arbori au mai multe noduri, altele pot fi recunoscute după structura caracteristică a texturii lemnului.

STEJARUL

PARCHET DE STEJAR - FRUMUSEȚE CARE DUREAZĂ

Stejarul (Quercus robur) este poate cel mai popular lemn pentru pardoseli și mobilier. Frumos, demn și dur, stejarul are calitățile ideale pentru un material destinat pardoselilor. Parchetul de stejar oferă o varietate de trăsături, în funcție de care parte a copacului este folosită, dar și de felul în care este realizată pardoseala. Opțiunile variază de la plăci în tonuri calme, elegante, într-o singură nuanță, la combinații vii, cu o varietate atractivă de dungi deschise și închise. Modelele de parchet din lemn de stejar sunt foarte plăcute ochiului, dar și foarte rezistente și durabile.

STEJARUL ROȘU AMERICAN

PARCHET DE STEJAR ROȘU AMERICAN - EXPERIENȚE MEMORABILE

Stejarul roșu american (Quercus rubra) este unul dintre cele mai mari și mai importante esențe. Acest stejar este popular în special în Statele Unite și în Canada. Ajunge și la 45 de metri înălțime și la peste 1,2 metri în diametru. Alburnul este aproape alb și are o grosime cuprinsă între 2,5 și 5 centimetri, în timp ce inima lemnului este maronie, cu nuanțe de roșu sau roz. Parchetul de stejar roșu american este un material excelent pentru pardoseli, fiind ușor de finisat și de lăcuit. Este un arbore foarte important din punct de vedere comercial.

FRASINUL

PARCHET DE FRASIN - PENTRU O ATMOSFERĂ PRIMITOARE

Frasinul (Fraxinus excelsior) este unul dintre arborii nobili, apărut în timpul perioadei calde din urmă cu 8.000 de ani. Lemnul său este dur și rezistent, ideal pentru realizarea pardoselilor. Modelele de parchet de frasin au o culoare deschisă și caldă, cu o granulație maronie, care creează o atmosferă vibrantă și prietenoasă. Parchetul din lemn de frasin răspunde excelent la tratamentele termice, obținându-se o nuanță bogată și închisă. Puteți alege dintr-o gamă variată de lacuri pentru o pardoseală de frasin, dar și pentru o finisare periată.

MERBAU

PARCHET DE MERBAU - ATMOSFERĂ LUXURIANTĂ

Merbau (Intsia bijuga) are un aspect tropical și rafinat, datorită căruia se evidențiază ca una dintre cele mai elegante esențe de lemn. Merbaul crește în Asia, în special în Indonezia și în Filipine, ceea ce explică textura sa închisă și exotică, cu variații naturale de culoare spre un roșu călduros. Această specie de lemn oferă duritate și rezistență parchetului, mai ales prin structura sa luxuriantă. Este un copac care crește în condiții tropicale. <a href="https://www.tarkett.ro/ro_RO/colectie-C000964-salsa/nuc" target="_blank">Parchetul de merbau</a> este dur și sustenabil.

MAHONUL AFRICAN

PARCHET DE MAHON AFRICAN - ELEGANȚĂ STRĂLUCITOARE

Mahonul african (Sapele) are o granulație flexibilă și groasă, de culoare maroniu-roșiatică. Nuanțele parchetului de mahon african devin mai închise odată cu trecerea timpului, iar după ce este lustruit obține o strălucire purpurie. Textura lemnului este lipsită de goluri. Alburnul se distinge greu de inima lemnului, ambele având la început culori ce variază de la roz pal, la roșu și maroniu, însă nuanțele se închid odată ce lemnul a fost expus aerului. Textura parchetului de mahon este variabilă, însă de obicei este cuprinsă între medie și grunjoasă, fiind foarte aspectuoasă odată ce a fost finisată.

FAGUL

PARCHET DE FAG - ATINGERE CĂLDUROASĂ

Fagul (Fagus sylvatica) poate trăi chiar și 400 de ani, fiind un copac care se simte cel mai bine la umbră. O plimbare printr-o pădure de fag este o experiență minunată. Sentimentele sunt similare și când vine vorba despre o pardoseală din lemn de fag. Parchetul de fag are o textură atractivă și o culoare plăcută. Modelelele din parchet de fag au eleganță și clasă, iar lemnul de fag este dur și durabil, devenind tot mai grațios odată cu trecerea anilor.

NUCUL

PARCHET DE NUC - ENERGIE ETERNĂ

Nucul (Genus Juglans) este un simbol etern al fertilității. Această specie de lemn este cunoscută încă din antichitate, iar originile sale sunt în America de Nord și în zona Balcanică a Europei. Mobilierul exclusivist, instrumente muzicale și diverse statui au fost realizate, de multe ori, din această esență unică de lemn. <a href="https://www.tarkett.ro/ro_RO/colectie-C000964-salsa/nuc" target="_blank">Parchetul de nuc</a>, de culoare închisă și o textură care emană stil, poate fi găsit în mai multe forme, însă fiecare model este un amestec excelent de energie și calm.