Parchet din lemn - Cele mai populare decoruri de parchet

Parchet din lemn - Cele mai populare decoruri de parchet

Fiecare specie de lemn are culoarea și trăsăturile sale unice. Nuanța și textura pot fi influențate de locul și condițiile în care a crescut fiecare arbore, iar tipurile de parchet de lemn vor purta această notă deosebită, fie că este vorba despre parchet de stejar, mahon african, frasin sau nuc.

Esențele din portofoliul Tarkett sunt rezistente și elegante, iar designurile parchetului evidenţiază aspectul natural al lemnului. Iată care este structura arborelui:

  • Partea lemnului care crește chiar sub scoarța copacului, este mai deschisă la culoare și se numește alburn.
  • Partea copacului mai închisă la culoare, se numește inima lemnului.
  • Unele specii de arbori au mai multe noduri, altele pot fi recunoscute după structura caracteristică a texturii lemnului.

STEJARUL, cel mai popular model de parchet

PARCHET DE STEJAR - FRUMUSEȚE CARE DUREAZĂ

Stejarul (Quercus robur) este poate cel mai popular lemn pentru pardoseli și mobilier. Frumos, demn și dur, stejarul are calitățile ideale pentru un material destinat pardoselilor. Parchetul de stejar oferă o varietate de trăsături, în funcție de care parte a copacului este folosită, dar și de felul în care este realizată pardoseala. Opțiunile variază de la plăci în tonuri calme, elegante, într-o singură nuanță, la combinații vii, cu o varietate atractivă de dungi deschise și închise. Modelele de parchet din lemn de stejar sunt foarte plăcute ochiului, dar și foarte rezistente și durabile.

FRASINUL, pentru modele de parchet din lemn dur și rezistent

PARCHET DE FRASIN - PENTRU O ATMOSFERĂ PRIMITOARE

Frasinul (Fraxinus excelsior) este unul dintre arborii nobili, apărut în urmă cu 8.000 de ani. Lemnul său este dur și rezistent, ideal pentru realizarea pardoselilor. Decorurile de parchet de frasin au o culoare deschisă și caldă, cu o granulație maronie, care creează o atmosferă vibrantă și prietenoasă. Parchetul din lemn de frasin răspunde excelent la tratamentele termice, obținându-se o nuanță bogată și închisă. Puteți alege dintr-o gamă variată de lacuri pentru o pardoseală de frasin, dar și pentru o finisare periată.

MAHONUL AFRICAN, nuanțe care devin mai închise în timp

PARCHET DE MAHON AFRICAN - ELEGANȚĂ STRĂLUCITOARE

Mahonul african (Sapele) are o granulație flexibilă și groasă, de culoare maroniu-roșiatică. Nuanțele parchetului de mahon african devin mai închise odată cu trecerea timpului, iar după ce este lustruit obține o strălucire purpurie. Textura lemnului este lipsită de goluri. Alburnul se distinge greu de inima lemnului, ambele având la început culori ce variază de la roz pal, la roșu și maroniu, însă nuanțele se închid odată ce lemnul a fost expus aerului. Textura parchetului de mahon este variabilă, însă de obicei este cuprinsă între medie și grunjoasă, fiind foarte aspectuoasă odată ce a fost finisată.

NUCUL - modele de parchet cu stil

PARCHET DE NUC - ENERGIE ETERNĂ

Nucul (Genus Juglans) este un simbol etern al fertilității. Această specie de lemn este cunoscută încă din antichitate, iar originile sale sunt în America de Nord și în zona Balcanică a Europei. Mobilierul exclusivist, instrumente muzicale și diverse statui au fost realizate, de multe ori, din această esență unică de lemn. Parchetul de nuc, de culoare închisă și o textură care emană stil, poate fi găsit în mai multe forme, însă fiecare model este un amestec excelent de energie și calm.

Alegeți-vă preferatul din multitudinea de modele de parchet din lemn și aduceți un plus de stil și confort oricărei camere!