Pardoseala pentru băi. Cum o alegi și care este cea mai bună

Pardoseala pentru băi. Cum o alegi și care este cea mai bună

Baia este un mediu unde apa și aburul sunt mereu prezente. Acest lucru înseamnă că, pe lângă alegerea unei pardoseli pentru baie care arată și se simte bine, aceasta trebuie să fie adecvată și în cele mai dure medii. Atunci când alegi pardoseala pentru baie, criteriile-cheie de selecție vor fi ca aceasta să poată face față bine umezelii și umidității, să nu fie alunecoasă când este udă și să fie ușor de curățat. Pardoseala băii ar trebui să fie confortabilă, sigură și să ofere opțiuni de design care să se potrivească preferințelor tale de stil.

Care este cea mai bună pardoseală pentru băi?

Cele mai bune opțiuni de pardoseală pentru băi sunt cele care pot rezista la umezeală și umiditate, nu sunt alunecoase când sunt ude, sunt ușor de curățat și confortabile sub picioare.

În ceea ce privește rezistența la umiditate, LVT-ul, rola de PVC și plăcile de porțelan sau ceramică sunt cele mai bune opțiuni de pardoseală pentru baie.

Fiecare dintre aceste opțiuni de pardoseală este rezistentă la apă și poate rezista la umiditatea și schimbările de temperatură dintr-o baie. PVC-ul este opțiunea mai accesibilă, deoarece majoritatea produselor includ opțiuni de instalare DIY. Acest lucru nu se aplică și în cazul instalării pardoselilor din porțelan și gresie, care necesită serviciile unui profesionist.
 

Opțiuni de pardoseli din PVC

Rola de PVC este o alegere excelentă pentru pardoseala din baie, deoarece vine în role de mari dimensiuni și poate fi instalată în băi mai mici, fără îmbinări vizibile, reducând riscul de infiltrare a apei prin fisuri și ciment.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei pardoseli cu un aspect mai natural din lemn sau piatră, colecțiile Tarkett Starfloor Click 55 și Starfloor Click 30 oferă o soluție inovatoare all-in-one adaptată oricărui mediu – inclusiv pentru baie. Există 15 tipuri de design elegante și cu aspect realist de lemn și piatră în colecție, care au fost selectate cu atenție pentru a adăuga imediat căldură și stil oricărei camere din casă.

Starfloor Click Ultimate are toate avantajele LVT-ului, împreună cu o protecție acustică integrată și un aspect imaculat de lungă durată, răspunzând nevoilor esențiale ale pardoselii din baie într-o soluție imediată, robustă și durabilă. Instrucțiunile specifice de instalare pentru LVT în băi sunt detaliate în secțiunea noastră despre beneficiile și dezavantajele alegerii acestor pardoseli pentru baie.

Cea mai nepotrivită pardoseală pentru baie

Pe de altă parte, cele mai nepotrivite pardoseli pentru baie sunt mocheta sau lemnul. Mocheta reține apa pentru o perioadă lungă de timp și este greu de uscat, ceea ce poate duce la dezvoltarea mucegaiului și a unui miros neplăcut. Și lemnul este un material natural care se extinde și se contractă ca răspuns la schimbările de umiditate și de temperatură, ceea ce expune lemnul la un risc crescut de deteriorare din cauza apei. Aceste caracteristici fac ca mocheta și pardoselile din lemn să fie o alegere nepotrivită pentru baie.
 

Stiluri de baie și inspirație

Există nenumărate surse de inspirație pentru baie ce oferă idei și stiluri care să se potrivească fiecărei personalități. Chiar și așa, găsirea stilului de baie potrivit poate fi dificilă.

Pentru a te ajuta să restrângi opțiunile de căutare, un punct potrivit de a începe este să îți pui câteva întrebări de bază. Care este stilul general al casei tale? Cât de mare este baia ta și câți oameni o vor folosi? Și, nu în ultimul rând, care este bugetul tău?

Odată ce ai clarificat stilul general al casei tale, tipul de funcționalitate de care vei avea nevoie și cât îți poți permite să cheltuiești, găsirea unui stil de baie care să corespundă nevoilor tale devine mai puțin complicată. Apoi poți să te gândești la culori, accesorii, dulapuri și iluminat - toate detaliile care completează stilul băii tale.

Poți găsi idei și inspirație în articolele noastre și îți poți găsi propriul stil de design interior. Este o modalitate excelentă de a începe căutarea stilului de design al băii și de a te inspira.

Amenajarea unei băi mici cu duș

O cabină de duș nu ocupă la fel de mult spațiu precum o cadă, așadar, poți decora restul băii în funcție de preferințe. Poți opta pentru o oglindă mare cu led pe margini, care nu doar că va face baia să pară mai mare, dar va aduce și o sursă de lumină în plus. De asemenea, pentru a face încăperea mai interesantă, poți investi într-un duș cu leduri și hidromasaj, te va ajuta, cu siguranță, să te relaxezi după o zi lungă.

Idei de amenajare pentru o baie mică cu cadă


Cada într-o baie mică poate fi un element mai greu de integrat. Folosește ingenios spațiul și montează o cadă pe colț, astfel încât să nu ocupe prea mult din suprafața băii. Fie că alegi o cadă triunghiulară sau una dreptunghiulară, montarea acesteia într-un colț îți va permite să integrezi și alte elemente în jur.
Deși nu este ceva uzual, poți monta corpuri de depozitare pe perete și în baie, astfel încât să îți rămână mai mult loc pe pardoseală pentru amplasarea obiectelor sanitare.

Decoruri și idei pentru baia din apartament

Pentru pardoseală alege o variantă antiderapantă. Aceasta oferă un nivel înalt de protecție și, în plus, este foarte ușor de întreținut.
Fie că alegi o cabină de duș sau cadă, ține cont de dimensiunile băii, deoarece o baie mică și aglomerată va fi mai greu de decorat. Alege elementele esențiale și folosește obiecte de decor în ton cu stilul ales.
Dacă nu există fereastră în baie, ia în calcul posibilitatea de apariție a mucegaiului din cauza umidității și folosește suprafețe rezistente din acest punct de vedere. 


Inspirație pentru băile cu cabină de duș pe pardoseală


Această tendință este din ce în ce mai prezentă în casele oamenilor, iar cel mai mare avantaj este faptul că dușul pe pardoseala cu rigolă poate fi personalizat în funcție de spațiul disponibil. Diferența față de un duș obișnuit este dată de absența cădiței de duș, adică un element în minus ce trebuie întreținut. Va fi mai ușor de curățat și, în plus, dacă nu dorești, cabina de duș pe pardoseală nu trebuie să aibă pereți de sticlă. Astfel, vei avea un spațiu nedelimitat, care va fi binevenit într-o baie mică.

Amenajări moderne pentru baie

Nu te rezuma la plăcile de ceramică pentru amenajarea băii, la Tarkett găsești soluții moderne precum LVT-ul și tapetul PVC, care pot fi asortate cromatic cu ușurință, sunt ușor de igienizat și de întreținut și, în plus, îți oferă libertatea de a te juca și cu mai multe tipuri de design, pentru ca tu să te bucuri de toate beneficiile produsului în baia decorată conform preferințelor tale. 
Completează aspectul băii folosind nuanțe neutre, câteva plante și iluminat cât mai natural. 


Idei pentru amenajarea unei băi fără faianță

Tapetul Aquarelle, disponibil în multe nuanțe și design modern, este un înlocuitor ideal pentru faianță, fiind, de asemenea, impermeabil și ignifug și poate fi armonizat cu alte pardoseli și accesorii, ce pot fi integrate într-un sistem complet pentru spații umede.

Dacă alegi să amenajezi baia în stil industrial, betonul cu aspect nefinisat poate fi o alegere interesantă, iar în colecția Tarkett găsești inclusiv accesorii cu un astfel de design pentru a completa perfect decorul.
 

Pardoseli PVC în baie

Covorul PVC este o alegere remarcabilă pentru pardoseala din băi. Există mai multe produse din această gamă, inclusiv LVT și rola de PVC(cunoscută și sub denumirea de foi de PVC), ambele sunt alegeri excelente pentru pardoseala din baie. Sunt durabile, rezistente la umezeală, ușor de curățat și întreținut și sunt calde sub picioare. Sunt disponibile și în varianta antialunecare, făcându-le sigure pentru băile alunecoase.

Pe lângă toate caracteristicile practice, covorul PVC oferă opțiuni de design aproape nelimitate. Disponibil într-o mare varietate de tipuri de design și culori, poți alege cu ușurință o pardoseală care se potrivește perfect preferințelor tale de stil și decorului casei. Cu toate acestea, va trebui să urmezi instrucțiuni specifice atunci când instalezi pardoseala LVT în baie. 
 

 

Sisteme pentru spații umede de la Tarkett

Întrucât este un mediu în care pardoseala rezistă mai greu din cauza umidității, Tarkett a introdus un sistem numit Wetroom, care reprezintă o soluție integrată, ce cuprinde tapet, pardoseli și accesoriile necesare pentru spațiile umede. Aceste decoruri sunt ușor de inclus, deoarece vin într-o gamă largă de culori și decoruri. În plus, au finisaje impermeabile, ceea ce asigură rezistența ansamblului și igiena spațiilor, datorită tratamentului special de suprafață Top Clean.

Suggested Collections