Pardoseala potrivită pentru bucătărie

Pardoseala potrivită pentru bucătărie


Bucătăria este o zonă semiumedă. Şi, chiar dacă nu trebuie să facă faţă aceloraşi provocări precum o baie, are şi ea parte de condiţii destul de dure. Aburul, alimentele vărsate, apa care sare de la spălatul vaselor sunt probleme des întâlnite. De asemenea, bucătăria este, de multe ori, locul de întâlnire al familiei şi, în funcţie de numărul membrilor, pardoseala poate să aibă parte de trafic intens şi uzură semnificativă.

Pardoseala de bucătărie trebuie să fie durabilă, să reziste bine la umiditate, la pete şi la zgârieturi şi să fie uşor de curăţat şi întreţinut. 

Care este cea mai bună pardoseală pentru bucătărie?

Cele mai bune pardoseli pentru bucătărie sunt cele care rezistă bine la umiditate, sunt uşor de curăţat şi suficient de durabile ca să suporte traficul intens. 

Există câteva tipuri de pardoseli care îndeplinesc aceste condiţii. Pardoselile din lemn tratat, cele din LVT (luxury vinyl tile), covoarele PVC, gresia ceramică sau din piatră şi parchetul laminat sunt opţiuni potrivite pentru bucătărie. Toate aceste pardoseli sunt rezistente la apă, pot suporta aburul şi schimbările de temperatură dintr-o bucătărie. Pardoselile LVT şi covoarele PVC, în special, sunt opţiunile cele mai bune datorită rezistenţei sporite la umezeală. Totuşi, în funcţie de calitatea produsului, toate pardoselile menţionate sunt suficient de durabile pentru a suporta traficul intens şi se întreţin uşor. 

Fiecare din aceste pardoseli are avantajele şi dezavantajele sale, când vorbim despre rezistenţă şi preţ. De exemplu, pardoselile din PVC sunt printre opţiunile cele mai convenabile pentru că le poţi instala singur. Nu este şi cazul gresiei, de exemplu, pentru că necesită montaj profesional. De asemenea, fiecare pardoseală vine în diverse culori, stiluri şi designuri. De aceea, pe lângă aspectele practice, alegerea unei pardoseli depinde, până la urmă, de preferinţele tale legate de design, dar depinde şi de buget.

Cele mai nepotrivite pardoseli pentru bucătărie

Pardoselile de evitat în bucătărie sunt covoarele şi parchetul din lemn masiv. Covoarele pot fi moi şi plăcute la atingere, dar sunt greu de curăţat dacă se pătează cu mâncare sau ulei şi greu de uscat dacă se varsă pe ele lichide. Lucruri care se pot întâmpla des în bucătărie. În plus, dacă traficul în bucătăria ta este intens, covorul se va deteriora rapid. 


Parchetul de lemn se poate folosi în bucătărie, dar trebuie să alegi parchet din lemn tratat. Lemnul natural este un material care se contractă şi se dilată ca răspuns la schimbările de umiditate şi temperatură. Acest lucru poate fi problematic în bucătărie, unde umezeala şi aburul se formează adesea. Pardoselile din lemn tratat sunt mai rezistente şi pot suporta mai bine decât lemnul natural schimbările de umiditate şi temperatură. 

Stil şi inspiraţie pentru bucătărie

În general, bucătăriile servesc mai multor scopuri, printre care gătit, mâncat, divertisment, socializare, deci această cameră trebuie să fie şi frumoasă, şi funcţională. 
Dacă urmează să amenajezi o întreagă bucătărie, vei putea să o personalizezi în funcţie de nevoile familiei tale şi de gusturile tale în materie de design interior. Pe de altă parte, dacă vrei să împrospătezi aspectul bucătăriei tale, există o mulţime de idei pentru design şi decoraţiuni din care te poţi inspira. De la blat, la panouri de perete şi corpuri de iluminat există multe modalităţi de a schimba aspectul bucătăriei. Astfel poţi chiar să creşti valoarea casei tale. 

Cu ajutorul paginilor noastre de tendinţe şi inspiraţie, vei descoperi care sunt preferinţele tale în materie de design şi vei putea începe proiectul de redesign al bucătăriei.

Pardoselile din PVC în bucătărie

Pardoselile din PVC reprezintă o opţiune practică şi convenabilă pentru bucătărie. De aceea este minunată pentru cei care doresc să renoveze bucătăria cu un buget redus. 
Atât pardoseala LVT, cât şi covoarele din PVC sub formă de rolă se potrivesc pentru bucătării. Sunt durabile, rezistente la umezeală şi uşor de curăţat şi întreţinut. Alimentele vărsate, lichidele care sar de la gătit, apa care sare din chiuvetă nu reprezintă o problemă pentru suprafaţa durabilă şi rezistentă la apă a acestor pardoseli. 

Pardoselile din PVC sunt, de asemenea, calde şi moi sub picioare. Paharele şi farfuriile care sunt scăpate pe o pardoseală din PVC aterizează pe o suprafaţă mai moale, iar dacă petreci ore întregi în picioare gătind, de asemenea vei sta pe o suprafaţă moale şi caldă. Pe scurt, pardoselile din PVC oferă aceeaţi rezistenţă ca şi gresia ceramică, însă fără a fi atât de reci şi dure.  
 

Colecţia de LVT Tarkett include pardoseli care sunt suficient de rezistente chiar şi pentru cele mai aglomerate bucătării. Fabricate din straturi pentru a avea stabilitate dimensională, colecţiile noastre de LVT flexibil şi rigid sunt o garanţie a durabilităţii excepţionale şi a rezistenţei. Aplicăm şi un tratament cu poliuretan întărit pe toate pardoselile noastre din PVC, ceea ce le oferă o suprafaţă rezistentă la apă şi le protejează împotriva zgârieturilor şi uzurii. Stratul decorativ de înaltă definiţie oferă pardoselii aspectul de piatra naturală, gresie ceramică sau lemn, fără preţul produselor premium.  
 

Colecţiile de covoare PVC rezidenţiale Tarkett sunt dure, practice şi igienice. Vin într-o paletă foarte largă de designuri, de la culori puternice, combinaţii de alb şi negru sau imprimeuri abstracte până la imitaţii perfecte ale materialelor naturale, cum sunt piatra sau lemnul. Sunt disponibile într-o varietate de finisaje aşa încât, la atingere, senzaţia să fie pe măsura aspectului. 
 

Pardoselile din lemn în bucătărie

Dacă este tratat şi îngrijit corespunzător, parchetul din lemn este o alegere excelentă pentru bucătărie. Bucătăria este o zonă semiumedă şi, în ciuda faptului că apa şi lemnul nu se potrivesc prea bine, pardoselile din lemn pot fi instalate fără probleme în bucătărie. Atât parchetul din lemn masiv, cât şi cel din lemn tratat sunt opţiuni viabile, însă lemnul tratat are câteva caracteristici care îl fac mai potrivit pentru bucătărie. 


Lemnul este un material natural care se dilată şi se contractă atunci când temperatura şi nivelul de umiditate cresc sau scad. Acest lucru poate fi problematic în bucătărie, unde căldura şi aburul sunt des întâlnite. Totuşi, parchetul din lemn tratat este creat astfel încât să nu se dilate şi contracte la fel de mult precum cel din lemn masiv. Acest lucru înseamnă că lemnul tratat rezistă mai bine la umiditate, schimbări de temperatură, ceea ce îl face o opţiune mai bună pentru bucătării.

Cele mai multe pardoseli din lemn Tarkett sunt tratate cu Proteco, unul din cele mai puternice tratamente de protecţie de pe piaţă. Proteco face ca pardoselile să fie rezistente, dar le păstrează aspectul de lemn veritabil şi vine în trei varietăţi, fiecare având un finisaj diferit, de la semilucios la mat. Un mare avantaj al pardoselilor din lemn prefinisat Tarkett este stratul de uzură gros, ceea ce înseamnă că vor fi foarte rezistente şi uşor de întreţinut, chiar şi în bucătărie. Mai înseamnă şi că pardoseala poate fi şlefuită şi refinisată de mai multe ori, crescând durata ei de viaţă. 
 

Parchetul laminat în bucătărie

Parchetul laminat este o opțiune mai bună pentru bucătărie decât lemnul masiv. Totuşi, nu este o alegere ideală pentru camerele semiumede cum este bucătăria. Parchetul laminat are un strat superior rezistent la apă, dar dacă apa reuşeşte să pătrundă prin rosturi şi să penetreze straturile din profunzime, pardoseala se va deteriora. De asemenea, pardoseala din bucătărie are mari şanse să se ude - fie de la lichide vărsate, fie dacă apare o scurgere a maşinii de spălat vase care rămâne nedescoperită zile la rând. Pentru a evita riscul deteriorării din cauza apei, o opţiune mai bună de pardoseală pentru bucătării este LVT sau covorul PVC. Şi, la fel ca parchetul laminat, aceste opţiuni sunt disponibile într-o varietate de designuri cu aspect de lemn.