Pardoseala potrivită pentru sufragerie

Pardoseala potrivită pentru sufragerie

Atunci când alegi pardoseala pentru orice încăpere a casei tale, trebuie să ţii cont de aspectul general al casei. Această condiţie este cu atât mai evidentă în sufragerie, care este de obicei principala cameră a unei case. Livingul este locul unde familia și prietenii se strâng pentru a se relaxa și socializa și prin urmare, acesta este cel mai aglomerat spațiu din casă. 

Cât de des ai invitaţi, dacă ai sau nu animale de companie şi copii - sunt lucruri care influenţează gradul de uzură pe care va trebui să îl suporte pardoseala ta şi de care trebuie să ţii cont în alegerea pe care o faci.
 

Care este cea mai bună pardoseală pentru living în funcție de nevoile tale

Cea mai bună pardoseală pentru living este cea care pregătește frumos încăperea pentru stilul de design ales. Totul, de la culoare, model, textură și până la stilul pardoselii, va avea un cuvânt de spus în atmosfera generală a camerei. Fie că dorești să obții un aspect tradițional, fie că dorești să obții unul modern, alegerea pardoselii potrivite te va ajuta să creezi un spațiu primitor și cald.

Pardoseala PVC 

Pe lângă partea estetică, există și aspecte practice de care trebuie să ții cont. Pardoseala camerei de zi trebuie să fie rezistentă ca să poată suporta un flux de trafic intens, să fie confortabilă și caldă sub picioare, să fie ușor de curățat și întreținut. Există multe opțiuni care îndeplinesc aceste criterii, printre care și mocheta, parchetul din lemn masiv sau cel laminat, pardoselile din PVC, plăcile ceramice și piatra. Covorul PVC este o variantă ideală pentru camerele unde este trafic intens, fiind ușor de întreținut și de curățat.


Parchetul din lemn sau cel laminat

În mod tradiţional, mocheta a fost soluţia preferată de multe familii pentru pardoseala din sufragerie. Dar astăzi sunt folosite mai des pardoselile cu suprafaţă dură, precum  lemnul, pardoseala LVT rigidă și parchetul laminat. Acestea sunt mult mai ușor de curățat și de întreținut decât mocheta, dar și mai rezistente la pete. De asemenea, sunt disponibile într-o gamă largă de decoruri, stiluri, culori și texturi, ceea ce îţi oferă libertatea de a jongla cu o varietate de idei. 

Mocheta rezidențială

Cu toate acestea, dacă ai copii și consideri că pardoseala cu suprafață dură nu e cea mai bună decizie, astăzi poți alege dintr-o gamă largă de mochete care se potrivesc perfect în sufrageria ta. Mocheta pentru spații rezidențiale este călduroasă și confortabilă și, pe lângă aceste aspecte, este ideală dacă petreci adesea timp cu cei dragi în living, fiindcă reduce zgomotul.

Pardoseala LVT in sufragerie cu aspect modern si primitor
Parchet in culori deschise pentru living amenajat modern

Stiluri și inspirație pentru amenajarea sufrageriei

Până la urmă, fiecare trebuie să aleagă pardoseala care se potrivește nevoilor sale, ținând cont de funcționalitate, design și buget.
Cu atâtea posibile opțiuni pentru pardoseala sufrageriei, gama de stiluri și designuri disponibile este aproape nelimitată. Indiferent dacă stilul tău este clasic sau contemporan, relaxat sau formal, sufrageria ta ar trebui să fie un spațiu primitor și confortabil în care să-ți petreci cu plăcere timpul fie singur, fie împreună cu prietenii și familia. Pentru a-ți ghida deciziile în ceea ce privește designul și stilul, trebuie să îți pui câteva întrebări de bază. Care este stilul general al casei? Cât de mare este sufrageria? Cât de aglomerată va fi? Care este bugetul disponibil? După ce stabilești clar care e stilul general al casei, care sunt aspectele practice ale sufrageriei și cât îți permiți să cheltuiești, va fi mult mai ușor să găsești un stil pentru sufragerie potrivit nevoilor tale. Poți începe apoi să te gândești la culori, mobilier, covoare, obiecte de artă și corpuri de iluminat - toate detaliile care completează stilul sufrageriei tale.

Poți răsfoi articolele pe care le găsești pe pagina noastră de tendințe și inspirație ca să îți faci o idee în legătură cu preferințele tale în materie de design. Aici vei găsi idei minunate de decorațiuni și pardoseli, precum și sfaturi despre combinarea diferitelor elemente pentru a crea sufrageria perfectă, potrivită atât cu stilul tău de viață, cât și cu preferințele tale în materie de design interior. 

Idei de design pentru living open space 

  • O astfel de încăpere open space presupune respectarea aceluiași stil de design, așa că alege pardoseala potrivită atât pentru bucătărie, cât și pentru living.
  • Întrucât va fi o zonă aglomerată, ai nevoie de o pardoseală rezistentă la uzură, așa cum găsești la Tarkett.
  • Dacă vrei să aduci mai multă căldură în sufragerie, pune un covor care să definească mai bine spațiul. Astfel, nu trebuie să delimitezi spațiul montând o mochetă pentru confort.


Design interior pentru living cu șemineu

  • Piatra decorativă este opțiunea perfectă pentru un astfel de living, deoarece va pune în valoare șemineul, iar contrastul dintre piatră și căldura șemineului creează o atmosferă aparte.
  • Optează pentru mobilier în culori calde, care să completeze căldura șemineului.

    

Design sufragerie mică

  • Parchetul laminat în nuanțe deschise de alb sau gri va da senzația de spațiu în planul inferior
  • Completează camera cu etajere pentru depozitare poziționate în partea superioară a sufrageriei pentru a echilibra spațiul

 

Sufragerie decorată cu piatră

  • Dacă șemineul nu este o opțiune potrivită pentru tine, poți oricând să amenajezi camera folosind piatră decorativă și covoare cu textură interesantă.
  • Pentru casele în care locuiesc persoane în vârstă sau copii, este mai recomandată o pardoseală antiderapantă cu aspect de piatră și ceramică. Aceasta previne alunecarea, reduce zgomotul și păstrează în același timp estetica încăperii, deoarece are o textură care imită bine piatra sau lemnul.


 

Covorul PVC în sufragerie pentru trafic intens

Covoarele PVC au mai multe avantaje care le transformă în pardoseli ideale pentru sufragerie. Vorbim de un material durabil, rezistent la zgârieturi, uzură și umezeală. Este ușor de instalat și de întreținut, confortabil și silențios când pășești pe el. Mai mult, covoarele PVC sunt disponibile într-o gamă aproape nelimitată de culori și decoruri. Covorul PVC este, de asemenea, relativ accesibil în comparație cu alte opțiuni de pardoseală, cum ar fi lemnul masiv sau prelucrat, plăcile ceramice sau piatra. Având toate aceste calități, covorul PVC este o alegere populară ca pardoseală de sufragerie pentru mulți proprietari de case. E vorba în special de acei proprietari care caută o pardoseală accesibilă, disponibilă într-o gamă largă de decoruri și stiluri, pe care să o poată monta ei înșiși. De asemenea, este o opțiune excelentă și pentru cei care vor să facă economii și doresc o pardoseală cu aspect de lemn fără să plătească prețul uneia din lemn natural. 

Tarkett oferă o gamă completă de pardoseli din PVC de calitate într-o mare varietate de tipuri de design, culori și stiluri, de la cele care imită lemnul, gresia, piatra până la cele cu efecte grafice uimitoare. 

 

Toate pardoselile noastre de PVC, atât gamele LVT, cât și covoarele PVC, beneficiază de un tratament special de suprafață, numit PUR. Acest lucru oferă o protecție extremă și le face și mai durabile, și mai rezistente la zgârieturi sau pete, astfel că pardoselile din PVC Tarkett sunt perfecte pentru sufrageriile aflate în inima caselor aglomerate.

Parchetul din lemn în sufragerie

Parchetul de lemn este de obicei alegerea preferată când vine vorba de zona livingului. 
Pardoselile din lemn sunt frumoase și stilate. Ele oferă un aspect atemporal și aduc căldură naturală camerelor de zi. Sunt calde sub picioare, deci ne este confortabil să mergem pe ele, mai ales în comparație cu plăcile ceramice sau cu cele din porțelan. De asemenea, se pot folosi covoare pentru a adăuga textură și căldură, iar dacă este nevoie de și mai multă căldură, parchetul din lemn este compatibil cu sistemele de încălzire prin pardoseală.

Mai mult, lemnul este un material natural, obținut și produs în mod sustenabil. Din această cauză, parchetul din lemn se numără printre opțiunile mai scumpe, dar, în același timp, este printre opțiunile cele mai atrăgătoare și rezistente. Consistența densă a plăcilor de lemn face ca ele să se poată rașcheta și refinisa atunci când dau semne de uzură. Drept urmare, pardoselile din lemn pot să reziste zeci de ani, în funcție de calitatea lor și de felul cum sunt întreținute.  
 

Parchetul laminat în living

Proprietarii care caută o pardoseală de sufragerie cu aspect de lemn, dar găsesc inaccesibil prețul parchetului din lemn masiv, se pot gândi la parchetul laminat ca alternativă atrăgătoare și accesibilă. Este relativ ieftin în comparație cu parchetul din lemn masiv. Cu toate acestea, la fel ca și covoarele PVC, parchetul laminat poate imita perfect aspectul materialelor naturale, cum ar fi lemnul, plăcile ceramice sau piatra.

 

Parchetul laminat de calitate superioară este, de asemenea, foarte rezistent. Miezul plăcii este de înaltă densitate și oferă o rezistență excelentă, ceea ce înseamnă că poate susține mobila grea din sufragerie fără să rămână urme. Parchetul laminat are, de asemenea, un strat superior durabil care protejează suprafața împotriva zgârieturilor și a decolorării, ceea ce îl face potrivit pentru camerele de zi unde există trafic intens și, deopotrivă, pentru casele în care există animale de companie.

Colecții sugerate