Pardoseli interioare pentru casa ta de vară. Cum alegi între diverse tipuri de materiale

Pardoseli interioare pentru casa ta de vară. Cum alegi între diverse tipuri de materiale

Tipuri de pardoseli ideale pentru interiorul casei în care îți petreci verile

Vară, soare și seri luminoase. În sfârșit, este timpul să vă odihniți și să vă relaxați cu familia și prietenii. Chiar dacă vara petrecem mult timp afară, pardoseala din interiorul casei este o alegere importantă, indiferent de sezon. De regulă, pardoseala este una dintre cele mai expuse părți ale casei când vine vorba de uzură, deoarece pășim pe ea zilnic, motiv pentru care materialul din care este concepută influențează și durata de viață a acesteia.

Clima și temperatura sunt factori decisivi atunci când vine vorba de alegerea pardoselii pentru casa de vacanță

Vara ne mișcăm și ieșim des, iar pardoseala este expusă la mai multă uzură, deoarece nisipul și murdăria sunt aduse înăuntru. Prin urmare, alegerea unei pardoseli pentru interior adecvată este importantă pentru ca aceasta să reziste în timp. Desigur, este important să ne asigurăm ca urmăm procesul de întreținere a acesteia și folosim produsele de curățare recomandate.

Atunci când alegi o pardoseală pentru o cabană sau un apartament de vacanță, ar trebui să te gândești și la temperatură: cât de cald este în interior în lunile fierbinți de vară și cât de frig este în timpul iernii, casa este întotdeauna încălzită? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să alegi cea mai bună opțiune. Pardoseala din lemn depinde de umiditatea aerului și de diferențele de temperatură. O pardoseală care a fost instalată vara poate arăta complet diferit până la primăvară dacă încălzirea nu a fost pornită și iarna, în sensul că se va deteriora.

Umiditatea aerului variază de la o zi la alta și între anotimpuri. Acest lucru poate afecta pardoseala din lemn și parchetul laminat. Citește întotdeauna cu atenție instrucțiunile noastre de instalare înainte de a alege sau de a instala pardoseala pentru a te asigura că este adecvată mediului în care dorești să o instalezi.

Pardoseala pentru interiorul casei

Pardoseala din PVC 

Pardoseala din PVC este potrivită pentru condițiile schimbătoare dintr-o cabană sau un apartament de vacanță, deoarece este rezistentă când vine vorba de lichide vărsate sau de murdăria adusă de afară. Murdăria poate fi îndepărtată ușor de pe această suprafață, deoarece nu se lipește. Aceste pardoseli sunt rezistente la uzură și nu depind de temperatură sau de umiditate, precum parchetul laminat sau cel din lemn. 

Pardoseala din PVC este o alegere inteligentă și e potrivită pentru toate camerele. Astăzi, rolele de PVC sunt atrăgătoare și elegante și, pe lângă toate aceste beneficii, sunt silențioase și confortabile atunci când pășești pe ele. În plus, sunt ușor de curățat și de întreținut, astfel încât tu să ai mai mult timp pentru vacanță și relaxare. De asemenea, selecțiile de pardoseli din PVC sunt atât de vaste, încât vei găsi, cu siguranță, una adecvată casei  tale de vacanță care se potrivește și cu restul interiorului. Alege una dintre pardoselile noastre cu decor pe placul tău sau cu un design natural din lemn sau piatră.

Dacă alegi un PVC cu instalare Click, este important de reținut că durata de viață depinde de temperatură, și nu de umiditate, cum ar fi în cazul parchetului din lemn sau al celui laminat. De aceea, este important să păstrezi o temperatură constantă pe tot parcursul anului. Starfloor Click Ultimate rezistă la fluctuații de temperatură puțin mai mari, iar temperatura de funcționare permisă este de 10 până la 60 de grade. Fluctuațiile mai mari de temperatură pot provoca deformarea materialului.

Pardoseala din PVC

Parchetul laminat 

Dacă stai frecvent în casa ta concepută special pentru a te detașa de agitația cotidiană și ai încălzirea aprinsă tot timpul anului, parchetul laminat poate fi o opțiune bună. În selecția noastră există variante pentru toate gusturile și toate sunt rezistente la uzură. Durabil, ușor de întreținut și practic. Acestea sunt proprietăți importante pentru pardoseala casei de vacantă și toate aceste caracteristici se regăsesc în pardoselile noastre.

Parchetul laminat

Parchetul din lemn 

O pardoseală de tipul parchetului din lemn poate fi foarte potrivită pentru o casă de vară, dar există câteva lucruri care ar trebui să fie luate în considerare. Parchetul este un lemn care se micșorează și se umflă atunci când temperatura și umiditatea aerului variază foarte mult în interior. Când au loc schimbări mari în condiții climatice, de exemplu, când se schimbă anotimpurile, există riscul ca parchetul flotant să se fisureze.

Parchetul completează interiorul și oferă cabanei tale un aspect unic. Astăzi există multe opțiuni diferite: nuanțe, stiluri și suprafețe din care să alegi. Dorești un parchet elegant și sofisticat sau o variantă mai naturală, rustică de stejar, cu noduri și urme de fierăstrău pentru cabana ta? La Tarkett găsești, cu siguranță, un produs pe placul tău.

4 aspecte pe care să le iei în calcul atunci când alegi parchetul pentru casa de vacanță

  • Temperatura. Este important să nu existe fluctuații mari care pot cauza deteriorarea lemnului. Camera în care este montat parchetul trebuie să aibă o temperatură constantă. Nu se recomandă o temperatură sub 18°C.

 

  • Umiditatea. Întrucât apa se poate infiltra în lemn, este important ca umiditatea relativă din cameră să fie de 30-60% pentru ca parchetul să fie protejat.

 

  • La instalarea unei pardoseli flotante, trebuie să lași întotdeauna cel puțin 8-10 mm rost de dilatare între pardoseală, perete și mobilierul fix în toată încăperea.

 

  • Citește întotdeauna toate instrucțiunile noastre de instalare înainte de a începe procesul. Acestea conțin informații importante care te vor ajuta să mărești durata de viață a pardoselii prin crearea unor condiții optime, dar și prin urmarea pașilor pentru întreținere.
Parchet pentru casa de vacanță