CE ESTE PARCHETUL STRATIFICAT TARKETT?

CE ESTE PARCHETUL STRATIFICAT TARKETT?

Diferența principală dintre parchetul stratificat Tarkett și parchetul clasic (masiv) este structura. Parchetul stratificat Tarkett este construit din 3 straturi de lemn suprapuse, cu fibra orientată la un unghi de 90 de grade. Stratul superior al parchetului este confecționat din lemn nobil, iar stratul median și cel de închidere sunt, de asemenea, realizate 100% din lemn. Bradul, pinul sau molidul sunt folosite pentru construcția stratului median, în timp ce aceleași tipuri de lemn sunt folosite pentru stratul de închidere.

Structura parchetului stratificat Tarkett este realizată din următoarele straturi:

 • Stratul de protecție al parchetului – finisaj mat sau lucios Tarkett, cu rezistență îndelungată
 • Stratul superior este realizat din lemn nobil
 • Stratul median solid al parchetului stratificat asigură stabilitatea plăcii
 • Stratul de balansare – crește stabilitatea și și previne separarea plăcilor
 • Parchetul stratificat Tarkett este livrat în plăci gata de montare și este gata șlefuit si lăcuit.
   

Beneficiile parchetului stratificat Tarkett:

 • Parchetul stratificat Tarkett este durabil, stabil și sigur
 • Parchetul Tarkett este livrat în plăci gata de instalare!
 • Parchetul Tarkett se montează ușor, cu sau fără adeziv, prin îmbinarea plăcilor cu ajutorul sistemului T-lock, care asigură îmbinări aproape invizibile, ferme și sigure în același timp
 • Parchetul Tarkett este fabricat din lemn de înaltă calitate, uscat cu atenție la o umiditate de 6-8%, asigurând condiții optime pentru un parchet stabil și sigur
 • Compania Tarkett are peste 130 de ani de experiență în producerea parchetului. Producția de pardoseli este obiectul nostru de activitate din 1886
 • Parchetul Tarkett este disponibil în mai mult de 150 de modele, realizate din 6 tipuri diferite de lemn tradițional și exotic de pe toate continentele.
   

Cum se montează parchetul din lemn stratificat Tarkett

Parchetul stratificat Tarkett este livrat în plăci și îl puteți monta imediat după cumpărare. Parchetul Tarkett se instalează prin lipirea de suport sau prin simpla conectare a plăcilor. Plăcile se îmbină cu ușurință, utilizând ultimul sistem T-lock, iar îmbinarea este fermă, sigură și aproape invizibilă. Parchetul stratificat Tarkett poate fi instalat numai pe suprafețe care sunt stabile, fără praf, fisuri, denivelări și alte deteriorări.
 

Parchet Tarkett - instalare și întreținere

Parchetul din lemn de stejar poate fi, de asemenea, instalat în condiții de încălzire prin pardoseală.

Temperatura pe suprafața podelei nu trebuie să depășească 25°C, iar încălzirea în pardoseală trebuie construită cu grijă, fără zone reci.

Datorită sensibilității ridicate la temperatură, esențele de lemn, precum fagul și arțarul nu sunt recomandate pentru încălzirea în pardoseală.

 

Protecția parchetului împotriva deteriorării

Vă sugerăm să instalați bucăți de pâslă pentru picioarele mobilierului (canapele, scaune, mese etc.), pentru a evita deteriorarea inutilă și zgârierea parchetului.

Nu împingeți niciodată mobilierul sau alte obiecte pe pardoseală, deoarece, în general, aceasta va duce la deteriorarea suprafeței parchetului. Pentru a evita acest tip de deteriorare, folosiți bucăți de pâslă!

Întreținerea parchetului stratificat Tarkett

Parchetul stratificat Tarkett este, fără îndoială, cea mai bună alegere pentru o întreținere ușoară. Curățarea regulată a parchetului îi va prelungi durata de viață. Acum puteți utiliza produse Tarkett pentru curățare, care asigură siguranță pentru familia dumneavoastră și pentru mediu și astfel parchetul va rezista zeci de ani.

Parchetul nu tolerează prea multă apă - întreținerea parchetului include ștergerea cu o cârpă umedă foarte bine stoarsă! Apa vărsată pe parchet poate duce la deformări și deteriorări permanente!

Dacă doriți să aflați mai multe despre parchetul stratificat Tarkett, explorați colecția noastră sau contactați-ne utilizând formularul de contact.