Cum se montează parchetul laminat

Cum se montează parchetul laminat

Parchetul laminat Tarkett vine cu un profil nou, care îl face să fie rapid şi uşor de instalat. Datorită noului sistem de blocare, alegerea este a ta - placă cu placă, rând cu rând, prin batere. 

Datorită sistemului de blocare, plăcile laminate sunt foarte strâns îmbinate, ceea ce asigură o stabilitate excelentă a suprafeţei, iar diferența de înălțime este redusă pentru a crea o pardoseală frumoasă și netedă.
 

Cât de ușor este să instalezi parchetul laminat de unul singur?

Parchetul laminat este una dintre pardoselile pe care le poţi monta cu uşurinţă singur, ceea ce înseamnă că până și persoanele fără experiență pot instala o pardoseală laminată pe cont propriu. Majoritatea sistemelor de parchet laminat sunt prevăzute cu două sisteme de îmbinare,TC-Lock și Click.

În acest proces nu sunt necesare unelte sau abilități speciale, ci doar unele accesorii pentru montajul parchetului. Plăcile laminate pot fi tăiate cu un fierăstrău normal sau cu unul mecanic. Montajul nu necesită utilizarea adezivului. Pot lucra simultan mai multe persoane şi, în funcție de dimensiunea camerei, în general, poți termina instalarea într-o singură zi.

Parchetul laminat este creat pentru montajul în sistem flotant, ceea ce înseamnă că plăcile se îmbină între ele, dar nu sunt lipite de stratul-suport. Între pardoseala laminată și podea există un strat din spumă, care oferă izolare fonică. Camera poate fi folosită imediat după montarea parchetului în sistem flotant. 
 

Direcţia de montare a parchetului laminat

Pentru că parchetul laminat este conceput să-l imite pe cel din lemn, plăcile ar trebui montate în același mod în care se montează cele din lemn. Dacă ai o cameră dreptunghiulară, plăcile trebuie așezate paralel cu peretele mai lung, iar dacă ai o cameră pătrată, ele trebuie așezate pe direcția sursei principale de lumină. Dacă instalezi parchet laminat pe un coridor, plăcile vor fi aşezate de-a lungul lui.

Este nevoie de folie-substrat pentru montajul parchetului laminat?

Da, substratul este necesar deoarece ajută plăcile laminate să se așeze uniform, să se îmbine mai bine și asigură o izolare acustică mai bună dacă substratul ales are această proprietate. Poate să vină gata ataşat pe spatele plăcilor de parchet laminat sau poate fi un produs separat.

Pardoseala laminată este montată flotant pe stratul-suport, iar folia-substrat are rolul  de a asigura distribuţia uniformă a plăcilor. Pe lângă faptul că oferă suportul și stabilitatea necesare, folia-substrat poate să ofere şi izolare fonică. Dacă montezi parchetul laminat pe un strat-suport din beton şi există riscul să se infiltreze umezeala, trebuie să foloseşti şi o folie PE pentru hidroizolaţie. 
 

Ce adeziv se folosește pentru parchetul laminat?

Montajul flotant al parchetului laminat presupune că plăcile se conectează între ele datorită unui sistem de blocare ușor de utilizat. Așadar, nu trebuie să fie lipite de stratul- suport.