Montarea parchetului din lemn

Montarea parchetului din lemn

TREI PAȘI SIMPLI PENTRU UN PARCHET MONTAT CORECT

Parchetul Tarkett este livrat sub formă de plăci gata de montat!

Parchetul Tarkett este montat fără a fi lipit, prin potrivirea plăcilor cu ajutorul unui sistem marcă înregistrată de închidere T de ultimă generaţie, ce asigură nişte îmbinări sigure, rezistente şi aproape invizibile.

Pentru montare, parchetul are nevoie de un strat suport stabil, fără praf, crăpături sau alte defecte de structură. Parchetul poate fi montat peste sisteme de încălzire în pardoseală. Instalaţia de încălzire în pardoseală trebuie să fie așezată corespunzător, să nu aibă zone reci, iar temperatura maximă admisă la suprafaţa parchetului trebuie să fie de 27°C. Unele specii de lemn, printre care parchetul din fag şi parchetul de arţar, nu sunt compatibile cu încălzirea în pardoseală, deoarece sunt extreme de sensibile la temperatura instabilă.

MONTARE PARCHET TARKETT. DE CE AVEȚI NEVOIE?

Prin sistemul de prindere inovator 2-LOCK, parchetul din lemn și parchetul laminat au devenit foarte ușor de instalat. Veți avea nevoie doar de un fierăstrău, un creion, o ruletă și un aspirator. În clipul de mai jos puteți vedea cât de simplu este montajul parchetului de lemn.

MONTARE PARCHET. PASUL 1

Pentru a vă asigura că montarea va decurge fără probleme, suprafața pe care este instalat parchetul trebuie pregătită cum trebuie. Fiind instalații care plutesc, parchetul de lemn și parchetul laminat Tarkett pot fi montate peste următoarele suprafețe:

 

FOLOSIȚI IZOLAȚIE PENTRU PARCHET

Cel mai important aspect este ca suprafața să fie curată. Dacă instalați direct pe beton, trebuie să folosiți un strat protector împotriva umezelii. Dacă locuiți într-un apartament, nu ar fi o idee rea ca sub parchet să așezați un strat ce izolează fonic. Izolația aduce confort termic și estompează zgomotele. O soluție de izolație este folia pentru parchet.

MONTARE PARCHET. PASUL 2

Nu montați parchetul imediat! Este esențial ca bucățile de lemn să fie adaptate la temperatura camerei în care sunt instalate. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați pachetele sigilate în cameră timp de cel puțin 48 de ore.

MONTARE PARCHET. PASUL 3

Ca regulă generală, plăcile de parchet ar trebui montate urmând direcția principalei surse de lumină. Pentru camerele înguste, plăcile trebuie aliniate pe lungimea spațiului, indiferent de direcția luminii.

După ce ați măsurat camera și ați luat în calcul un rost de dilatare de 8-10 milimetri a parchetului, asigurați-vă că toate bucățile din ultimul rând au o lățime mai mare de 5 centimetri și că lungimea plăcilor din capete este mai mare de 30 de centimetri (50 de centimetri pentru cele mai lungi modele).

Tăiați mereu bucățile de parchet cu fața în jos, astfel încât să nu deteriorați partea vizibilă.

Cum lemnul este un produs natural, fiecare scândură este diferită. Aveți grijă să împrăștiați bucățile care prezintă urme de norduri sau variații de culoare.

Parchetul laminat are un design care se repetă la fiecare 10 bucăți. Evitați să așezați două scânduri identice una lângă cealaltă.

Montați primul rând de parchet de-a lungul unui zid și țineți minte să lăsați un mic spațiu pentru marja de expansiune. Parchetul de lemn și parchetul laminat (care este realizat 80 la sută din lemn) se extind și se contractă în funcție de variațiile de temperatură și umiditate din cameră. Fără acest spațiu, parchetul se va deforma.

După ce parchetul a fost montat, acesta trebuie protejat. Vă recomandăm să puneţi bucăţi de pâslă ca protecţie sub picioarele mobilei (scaune, mese, fotolii, dulapuri, etc.). Astfel, se vor evita zgârieturile şi deteriorarea inutilă a parchetului, după montare. Mai mult, nu împingeţi niciodată piesele de mobilier grele sau alte obiecte pe parchet. Aceste acțiuni deteriorează întotdeauna suprafaţa de lemn a parchetului. Dacă doriți să rearanjați mobilierul, utilizaţi dischetele de protecţie pentru parchet!