Montarea pardoselii laminate - mai simplă decât credeți

Montarea pardoselii laminate - mai simplă decât credeți

Ce pregătiri sunt necesare pentru instalarea parchetului laminat?

Atunci când alegeți o pardoseală, viteza și ușurința instalării sunt adesea criterii importante de selecție, reprezentând motivele pentru care oamenii aleg frecvent laminatul. Montarea parchetului laminat este ușoară – un mod mai simplu și rapid decât credeți. Puteți monta chiar dumneavoastră parchetul laminat, chiar peste o altă pardoseală, cum ar fi: covor PVC, vechiul laminat sau gresie. Astfel, montajul este rapid și nu produce praf sau moloz.

Vom vedea în continuare ce pregătiri sunt necesare pentru instalarea parchetului laminat.

Pentru a monta corect parchetul laminat sunt necesare unelte specifice

Pregătiri înainte de montajul parchetului laminat

Pentru a instala parchetul laminat, stratul-suport trebuie să fie curat, uscat și drept. Scândurile trebuie aclimatizate la temperatura camerei în care urmează să fie montată noua pardoseală laminată. Pachetele de laminat trebuie lăsate în cameră cel puțin 48 de ore înainte de montare. Apoi este necesar să alegeți direcția de instalare a plăcilor. Dacă încăperea este rectangulară, așezați scândurile de laminat paralel cu cel mai lung perete. În cazul în care camera este pătrată, montați laminatul pe direcția principalei surse de lumină. Pentru hol, instalați întotdeauna scândurile de laminat de-a lungul acestuia. 

Cum se montează parchetul laminat?

Pardoseala laminată se montează flotant - instalarea se face prin îmbinare, fără adeziv, ceea ce înseamnă că nu veți fixa scândurile pe stratul suport. Tot ce aveți nevoie pentru montarea laminatului sunt: un creion, o ruletă și un ferăstrău. Plăcile de laminat Tarkett se vor îmbina simplu și ferm, datorită sistemului inovator de blocare - sistemul angular T-lock și sistemul 2-Lock prin suprapunere - care face instalarea mult mai ușoară și mai rapidă. Un „click” este suficient pentru ca scândurile să se îmbine perfect și să reziste o perioadă îndelungată de timp!

Nu uitați de spațiile șanfren

Laminatul este un tip de pardoseală care conține materiale naturale, ceea ce înseamnă că se va extinde sau contracta în funcție de variațiile de temperatură și umiditate. De aceea, este important să lăsați rosturi de expansiune, între 8 și 10 mm, între scânduri și pereți, conducte și altele, pentru ca pardoseala să poată „respira”.

Pardoseala laminată poate fi instalată peste sisteme de încălzire în pardoseală?

Parchetul laminat Tarkett este compatibil cu sistemele de încălzire în pardoseală doar în situația în care sistemul este montat în șapă sau beton. În afara altor recomandări ale producătorului sistemului termic, parchetul laminat nu este potrivit pentru instalarea pe o suprafață încălzită pe beton sau pe alt strat-suport, iar temperatura la suprafața laminatului nu trebuie să fie mai mare de 28 de grade Celsius.

Puteți monta și folosi pardoseala laminată Tarkett în aceeași zi!
O varietate de modele atrăgătoare, o pardoseală caldă și confortabilă, durabilă, rezistentă la șocuri și zgârieturi, care nu cauzează alergii și este ușor de întreținut - acestea sunt doar câteva dintre numeroasele beneficii ale laminatului. Descoperiți colecțiile de laminat Tarkett.

Pardoseala laminată nu se instalează pe o suprafață încălzită decât dacă sistemul de încălzire este montat în șapă sau beton

Accesorii necesare pentru a instala o pardoseală laminată

Accesoriile, un element esențial în designul spațiului amenajat!

Gama de pardoseli laminate Tarkett a fost proiectată să ofere soluții pentru cerințele specifice ale partenerilor noștri de afaceri, pentru stabilirea unor relații pe termen lung și pentru a îndeplini cerințele clienților finali. Oferim o gamă largă de produse de calitate și o colecție completă de accesorii profesionale necesare pentru montajul parchetului laminat:  

Instalarea completă a pardoselii laminate se efectuează cu ajutorul accesoriilor compatibile, așa cum este stratul suport izolant sau plinta laminată

 

*Recomandăm o instalare flotantă, fără adeziv