Spitalul Universitar Poitiers - Inovaţie în Design şi Tehnologie

Spitalul Universitar Poitiers - Inovaţie în Design şi Tehnologie

2020 | Poitiers , Franţa

Galerie de imagini

Tarkett a furnizat podeaua și tapetul pentru noua Secţie de Imagistică de la Spitalul Universitar Poitiers. Acest spațiu nou, de ultimă generație, a fost conceput pentru a oferi posibilitatea pacienților săi de a dispune de cea mai recentă tehnologie și un mediu de lucru mai confortabil pentru angajaţi.


Interviu cu Claire Duverger-Darré, inginer și Eric Imbert, director tehnic, Spitalul Universitar Poitiers, despre noua Secţie de Imagistică:
 
Ne puteţi oferi mai multe informaţii despre secţia de imagistică intervențională biplană ?
 

Faptul ca deţinem această secţie este perfect normal pentru modul în care tehnologia a avansat. Ne distingem de celelalte spitale prin faptul că am introdus un echipament performant de imagistică, ce poate identifica cu precizie orice tip de leziuni.

Cum funcționează: există un prim spațiu care include echipamente de radiologie biplană – această nouă tehnologie folosește două camere rotative care se rotesc în jurul pacientului pentru a realiza imagini cu raze X pe două planuri diferite, care îl ghidează pe medic în timpul unei proceduri chirurgicale. Al doilea spațiu are un scanner de radiologie mobil care este plasat pe șine magnetice. Cele două spații sunt separate de o ușă glisantă mare. Această configurare facilitează mutarea pacientului dintr-un spațiu în altul în timpul unei proceduri chirurgicale, dacă este necesar. Pacientul rămâne pe patul său și este rotit la 90 de grade, în timp ce scannerul coboară pe șinele magnetice și este poziționat lângă pacient. 
Pentru instalarea acestor șine magnetice, nivelul podelei trebuia ridicat cu 10 centimetri. Pe partea inferioară a planșeului au fost adaugate grinzi metalice pentru a întări structura podelei. Scannerul mobil și echipamentul de radiologie biplană nu intră în contact şi nu afectează pardoseala, de aceea s-a ales modelul iQ Optima din gama clasică de PVC. 


De ce ați optat pentru pardoseala omogenă și tapetul din colecţia ProtectWall ?
 

 La alegerea noastră am luat în considerare două detalii importante - calitatea și estetica. Folosim pardoseala Tarkett de mulți ani, așa că suntem foarte familiarizați cu aspectul și calitatea superioara a produselor. Designul acestei secţii, ultramodern, este de asemenea foarte important, deoarece reprezintă potențialul inovator al Spitalului Universitar Poitiers și al partenerului său Siemens. Acesta este motivul pentru care am exclus culorile clasice, cum ar fi gri și albastru neutru și am ales în schimb culori îndrăznețe.
 
De ce ați ales colecţia ProtectWall Jungle de la compania Tarkett? Aţi dorit să integraţi designul biofil în noul spațiu?
 

Arhitectural vorbind, acest spaţiu este mai mic decât cel precedent. Decorul inspirat din natură a contribuit la crearea unei impresii de deschidere și profunzime. Singura culoare neutră folosită a fost pentru pardoseală, pentru a evidenția pereții. În timpul procesului de renovare, am prezentat personalului medical mostre de culori ale produselor Tarkett. Am vrut ca aceștia să aprobe culorile îndrăznețe, moderne și deosebite pe care le-am selectat, pentru a se simţi cât mai confortabil. 
  
 
Asistentele dumneavoastră  joacă un rol important în procesul decizional?

Da, desigur. Echipele IPC sunt întotdeauna consultate cu privire materialele ce urmează a fi folosite. De multe ori ne cer mostre, pentru a face teste de curățare (pe pete de piodină, betadină sau alte astfel de produse). Alegerea culorilor şi a unor produse care să respecte în totalitate normele ingienico-sanitare au reprezentat principalele provocări.
 
Sustenabilitatea a jucat un rol determinat în alegerea materialelor?

Da. Mai ales sub aspectul influentei la nivel global şi în faza de început a proiectului. Durabilitatea este, de asemenea, un factor fundamental în alegerea unei pardoseli.

Efectuaţi teste cu privire la calitatea aerului din interior?
 

Calitatea aerului din interior a fost testată și aprobată în ceea ce privește filtrarea, cu o calificare ISO 7. Emisiile de COV nu sunt măsurate. Cu toate acestea, este un parametru deosebit de important în spațiile care necesită o atenţie sporită, cum ar fi secțiile de pediatrie și neonatologie, precum și laboratorul de FIV, unde suntem obligaţi să lucrăm la reducerea emisiilor de COV. Departamentul nostru de sănătate publică cercetează și analizează în mod constant aceste elemente și impactul pe care îl au.
 
Ați primit feedback despre designul acestui spaţiu de la medicii și / sau personalul spitalului care îl utilizează?

În timpul renovării, am întrebat personalul medical, operatorii și managerii ce părere au despre proiect și toată lumea s-a declarat mulțumită! Acum suntem și mai convinși că am făcut alegerea corectă. 
 
Câteva cuvinte de încheiere?
 
Aceasta nouă secţie se află în funcţiune de nouă luni şi putem spune cu mândrie că este un total succes din punct de vedere tehnologic, estetic şi funcţional.
 

 

Making conscious choices. For people and planet.

Tarkett Human-Conscious DesignTM

 


 

Colecții sugerate

Despre

Aflaţi mai multe detalii despre colecţiile - iQ Optima şi ProtectWall - integrate în amenajarea Spitalului Universitar Poitiers.

Designer / Arhitect

CHU Poitiers

Segment

Categorie produs