Spitalul Le Mans

Spitalul Le Mans

2020 | Le Mans, Franţa

Galerie de imagini

Cei care au regândit conceptul designului interior din Centrul Medical Le Mans au fost arhitecţii de la Biroul de Arhitectură Michel Remon & Associes.

Misiunea lor a fost de a crea o coerență arhitecturală generală pentru ambulatoriu, pentru a facilita deplasarea pacienților și a vizitatorilor.
„Am început proiectul renovând mai întâi ambulatoriul. Apoi am continuat să lucrăm la restul spitalului, folosind culori diferite pentru fiecare departament. ”
 

Tipuri de soluţii utilizate pentru proiectul Le Mans:
 
Pardoseală

Pentru clădirile Madeleine-Brès și Plantagenêt (holuri, dormitoare, cabinete medicale, camere de consultație și departamentul de dializă) a fost aleasă colecţia Vinil Acoustic compact eterogen Acczent Platinium de la Tarkett. Această pardoseală are o durabilitate excepțională, o performanță tehnică excelentă și caracteristici ecologice esenţiale (100% reciclabile și eligibile pentru programul ReStart).
 
Pereți
 
Pentru pereţi s-a ales tapetul din vinil ProtectWall de la Tarkett, deoarece se distinge prin durabilitate şi rezistenţă extremă la impactul caruciorelor cu rotile, scaunelor, paturilor medicale, produselor dezinfectante sau a altor substanţe medicinale.
 
Băi
S-au ales produsele Granit Safe.T (pardoseală) și Aquarelle Wall HSF (perete) ale companiei Tarkett, deoarece garantează impermeabilitatea totală a încăperilor umede.
  
 Antreprenorul general și arhitectul au considerat că cel mai indicat este să folosească câte o culoare diferită pentru fiecare secție, astfel încât pacienții și vizitatorii să poată găsi cu ușurință drumul în jurul spitalului. De asemenea, aceste culori reprezintă o modalitate de a evita tensiunea și anxietatea care pot fi resimțite.
 Au fost alese tonuri deschise și sobre pentru pardoseli şi anume pardoseala eterogenă Platinium de la Tarkett; pentru coridoare şi serviciul de dializă s-a optat pentru modelul Plazza, culoarea bej. Designul pardoselii este simplu, putând fi integrat foarte uşor în orice combinaţie de culori ale spaţiilor.

 

 

Photo Shooting: © Briag Courteaux

 

 

Colecții sugerate

Despre

Pardoseala comercială confecţionată din PVC, de la Tarkett a adus un aport substanţial la îmbunătăţirea stării de spirit a pacienţilor din spitalul Le Mans, prin crearea unei ambianţe moderne...

Designer / Arhitect

Michel REMON & Associés

Segment

Categorie produs